4. Noční pocení s hypertyreózou

Dalším důvodem pocení je zvýšená hladina hormonů ve štítné žláze. Hypertyreóza vyvolává zvýšení teploty, čímž se tvoří pot ve velkém množství. Noční pocení lze přitom snadno odstranit pomocí speciální diety a léků.

Z potravin je třeba vyloučit květák a bílé zelí, tuřín, proso a sójové produkty. To vše způsobuje špatné fungování štítné žlázy a způsobuje nejen noční pocení, ale také narušení gastrointestinálního traktu.

5. Silné pocení s hypoglykémií

Nadměrné pocení je často způsobeno prudkým poklesem hladiny cukru v krvi člověka. Lidé s hypoglykémií se kromě nočních můr a špatného spánku často v noci také potí. Přiměřená kontrola hladiny cukru v krvi může pomoci odstranit příznaky onemocnění.

Speciální zařízení pro kontinuální monitorování glukózy (PCGM) pomůže pacientovi v noci dobře spát a nebát se, že vydatný pot pokryje celé tělo. Chcete-li však dosáhnout hladiny glukózy v krvi 6,2 mmol / l, měli byste se nejprve poradit se svým lékařem a získat všechna potřebná doporučení pro nastavení zařízení. Takové zařízení bude vždy monitorovat a signalizovat nárůsty glukózy v krevním řečišti.

6. Noční pocení a tuberkulóza

Jednou z hrozných infekčních chorob je vývoj patogenní bakterie v lidském těle zvané Mucobacterium tuberculosis . Statistiky jsou následující: 9,6 milionu lidí na světě trpí touto patologií, z nichž 1,5 milionu ročně zemře. Měli byste být opatrní a neignorovat příznaky, protože noční pocení je jedním z příznaků tuberkulózy.

Noční pocení v důsledku patologie může trvat několik měsíců, než se bakterie stane virulentnější. Paralelně je nutné sledovat doprovodné příznaky: horečku, ztrátu normální tělesné hmotnosti a kašel.

7. Noční pocení s lymfomem

Rakovina imunitního systému, lymfom, je další příčinou nočního pocení. Pokud se uprostřed noci zjistí, že pot zcela namočil noční košili a celé prostěradlo, může to znamenat přítomnost onkologické patologie v lidském těle. K tomuto příznaku dochází v důsledku zaměření těla na boj s rakovinnými buňkami a současného zvýšení tělesné teploty.

Zvláštní pozornost stojí za to věnovat komplexu příznaků: ztráta chuti k jídlu a hubnutí, únava, noční pocení a ospalost, což jsou často příznaky lymfomu. Je třeba si uvědomit, že příčiny pocení mohou být různé povahy, ale neměli byste ignorovat signály svého těla. Nejlepší je navštívit svého lékaře, abyste se ujistili, že neexistují žádné vážné patologie.

8. Silné pocení u HIV-AIDS

Pocení může být také způsobeno onemocněním, jako je virus lidské imunodeficience (HIV). V počátečních stádiích má však pacient s HIV příznaky, jako je únava, silná bolest hlavy, noční pocení a dokonce vyrážka. Když je virus nemocný, má tendenci vytvářet u lidí syndrom získané imunodeficience (AIDS).

Vzhledem k tomu, že příčiny nočního pocení jsou tak různé, stojí za to, abyste se s lékařem informovali o charakteristických příznacích HIV. Příznaky zahrnují hubnutí, noční pocení, zduření lymfatických uzlin, malátnost a zimnici. Někteří pacienti s HIV také tvrdí, že nikdy předtím nezažili tak silné pocení.

9. Noční pocení v důsledku léků

Nežádoucí účinky po užívání léků mohou způsobit noční pocení. Tento důvod pocení je často způsoben užíváním antidepresiv, antihypertenziv a léků proti horečce. Jedna studie zjistila, že silné pocení v noci bylo způsobeno užíváním paroxetinu. Po doporučení ošetřujícího lékaře k výměně léku nebo snížení jeho koncentrace přestalo pocení v noci pacienta obtěžovat.

Často korekce příjmu léku závisí na konkrétní reakci těla pacienta. V případě potřeby lze silné pocení léčit cyproheptadinem nebo benztropinem. Pot v noci se také může pravidelně uvolňovat kvůli závislosti na heroinu a alkoholu. V tomto případě lze noční pocení eliminovat pouze absolvováním léčebné kúry pro tyto závislosti.

Jak podpořit své tělo drenážními nápoji

Pokud vaše noční pocení není spojeno s vážnými zdravotními problémy, pak je s největší pravděpodobností tělo přesycené toxiny, přebytečnou tekutinou a jinými škodlivými látkami. Po povinné konzultaci s lékařem zkuste chvíli pít přírodní drenážní nápoje na očistu a hubnutí. Podívejte se na další video a buďte zdravější!

Příčiny pocení jsou různého původu. Pot se uvolňuje jak kvůli menopauze, tak v přítomnosti závažných patologií. Silné pocení v noci je příznak, který vyžaduje zvláštní pozornost a rychlou reakci. Buďte ostražití a vyhledejte lékařskou pomoc včas!

Zdroj:Lifehacker