Onemocnění jater je tichým zabijákem. Více než 70% lidí, u kterých se rozvinula cirhóza, nevědělo o svém stavu. Po fatální diagnóze se šance na smrt za dva roky zvýší o 300%!

Pokud nebude léčen, jak to často bývá, bude to mít za následek časté krvácení, modřiny, svědění a nakonec to povede k konečnému stadiu onemocnění, rakovině jater nebo úplné degeneraci tohoto orgánu.

Nejhorší je, že se této nemoci můžete vyhnout zdravým životním stylem a racionálním stravováním. Lidé bohužel nerozpoznávají signály, které jim jejich vlastní tělo vysílá včas.

Játra jsou klíčovým orgánem pro mnoho procesů, které naše těla provádějí. Je to největší orgán nacházející se vpravo pod žebry. Mezi jeho úkoly patří filtrování krve z toxinů, provozování jakési energetické banky a zrychlení trávicích procesů. Cirhóza je všechny postupně zhoršuje. Znát jeho příčiny.

1. Hepatitida A, B a C

Existují podezření, že až 80% osob infikovaných hepatitidou C o tom neví!

Viry napadají játra, jejichž příznaky se neobjevují po mnoho let. Je to číslo 1 na seznamu příčin onemocnění jater a úmrtí na onemocnění jater.

2. Onemocnění jater nezpůsobené konzumací alkoholu

Jedná se o stav, při kterém je akumulace tuku tak velká, že způsobuje změny na buněčné úrovni v játrech. Tento stav úzce souvisí s obezitou.

Mastná játra nejsou největší příčinou jiných chronických onemocnění jater. Ale nejjednodušší je se tomu vyhnout. Dodržování správné stravy a pravidelná fyzická aktivita mohou významně snížit riziko jejího výskytu.

3. Alkoholismus

Všichni víme, že alkohol má na tělo špatný účinek. To se však příliš nezmění a většina lidí to ráda konzumuje. Problém je v tom, že nápoje s procentem otráví živé buňky v játrech a nakonec způsobí jejich smrt.

Existují pravděpodobnější příčiny onemocnění jater, ale jsou mnohem méně časté. Patří mezi ně: –

autoimunitní poruchy –
zablokované nebo poškozené žlučovody –
užívání určitých léků –
expozice určitým toxickým chemikáliím –
intravenózní užívání drog –
nadužívání léků na předpis –
paraziti a infekce –
opakované srdeční selhání

V nejhorším případě je pacient bohužel podroben transplantaci. Existují však způsoby, jak lze konečnost odložit. Nejprve musíte být ostražití a diagnostikovat nemoc co nejdříve. Pokud stav pacienta ještě není pokročilý, může provést některé změny, které mu mohou pomoci. V každém případě se na vás tělo nebude hněvat, pokud to zkusíte.

Zdroj:Fithacker