Žádný rodič by neměl čelit tomuto rozhodnutí, ale Roberto byl nucen se rozhodnout. Jako milující otec dal život své dcery na první místo a přinesl neuvěřitelnou oběti, aby Andy mohla dostat potřebnou lékařskou péči.

Roberto zároveň požádal o pomoc jejich blízké a příběh rodiny se rychle rozšířil po internetu. Spustili pro ně sbírku, o které se zpráva dostala k mnoha lidem. Například Luis Mario Garza , bubeník skupiny Grupo Pesado, byl příběhem natolik dojat, že jej sdílel na svém Instagramu a povzbudil své sledující, aby podporovali rodinu.

Bohužel ani tato podpora nestačila a otec svůj boj s nemocí brzy prohrál. Zemřel 11. června 2022 krátce poté, co její dceři diagnostikovali rakovinu. Roberto zemřel jako skutečný hrdina a zanechal po sobě lekci, na kterou nelze zapomenout.

Otcovo obětavé gesto na mnohé zapůsobilo, a tak se ještě více spojili, aby finančně podpořili čtyřletou holčičku, která s nemocí dál bojovala.

Andy ale i přes veškerou snahu nakonec boj prohrála – holčička v říjnu 2022 zemřela. 

Tragický příběh mexické rodiny jasně ukazuje sílu lásky, že někteří lidé jsou schopni vzdát se všeho kvůli svým blízkým.