Sklon k násilí se tak či onak projevuje u každého Berana. Kromě tohoto rysu je jasně vyjádřena i duchovní nevyvinutost: sklon k sadismu, neovladatelná touha uspokojit základní potřeby, egoismus nejvyššího stupně.

Ve stavu beijs se Beijs podobá démonu Avadonovi, který hledá zničení. Posedlí vztekem ničí vše, co jim přijde do cesty, často jednají lehkomyslně a nepřemýšlejí o důsledcích destruktivního chování. Mimochodem, není pro ně typické cítit opravdovou lítost za to, co udělali.

Ponurý a chladný Saturn vůbec nevyvolává pozitivní emoce. Totéž se říká o Kozorohu, kterému vládne. Chráněnci „prstencové“ planety jsou chytří, tajemní a představují velké nebezpečí pro ty, kteří se jim odváží zkřížit cestu. Téměř nikdy neútočí jako první, ale nelze od nich očekávat, že budou sympatizovat s nelehkou situací ostatních.

Je také důležité si uvědomit, že kozí hlava je symbolem Kozoroha a schematické znázornění je velmi podobné pečeti Baphomet. Tento démon se nejen stal všeobecně spojován s temnými okultními trendy, ale je také považován za vysoce respektovanou postavu v úzkých kruzích. Je to ale uznání, po kterém tajně touží každý představitel tohoto znamení. Kozorozi posedlí mocí jsou schopni mnoha věcí, včetně porušování základních morálních principů.

Vodnář se ve většině případů snaží zachovat neutralitu, pokud jde o volbu mezi dobrem a zlem. Jeho povaha je však taková, že mírná převaha jde stále směrem k temnotě, i když tato skutečnost není pro ostatní vždy zřejmá.

Uran, patron Vodnáře, potlačuje filantropii a živí v těchto lidech sobectví, dává sklon k samotě a tvoří jakýsi systém hodnot. Zástupci tohoto znamení se vždy zdají trochu vzdálení a distancují se, když je potřeba jejich pomoci. Důvod tohoto chování spočívá v jejich lhostejnosti, kterou opět diktují energie Uranu.

Pokud nakreslíme paralelu s mytologií, lze Vodnáře spojovat s Astarothem. Tento vysoce postavený démon je také nadaný moudrostí a je vševědoucí bytostí, ale své schopnosti využívá špatným způsobem. Například ty, kteří v něj věří, vede do světa iluzí, svádí a tlačí je do sebezničení.