A nyní se obracíme na již závažný a významný důvod, proč nenechávat nabíječku v zásuvce.

Jak vidíte na obrázku, uvnitř nabíjení jsou kondenzátory (velikost kondenzátorů přímo závisí na velikosti nabíjení, pro větší přehlednost je zachycen obraz větších modelů).

Naše sítě jsou bohužel velmi vzdálené ideálu a pokud v systému dojde k prudkému nárůstu napětí, ke kterému dochází poměrně často, pak existuje možnost, že nekvalitní kondenzátor nebo čas od času „unavený“ nepřežije a jednoduše explodujte, což může vést k požáru ve vašem domě. Kromě kondenzátorů mohou selhat i sestupné transformátory, což může také vést k požáru v domě.

Ano, tato pravděpodobnost je zanedbatelná, ale podle mého osobního názoru je lepší zcela vyloučit i tu nejmenší pravděpodobnost problémů.

Odborníci obecně doporučují (a já s tímto doporučením zcela souhlasím), že jakékoli nabíjení v zásuvce by mělo být pouze v přítomnosti osoby, a pokud potřebujete na chvíli opustit místnost, musíte nabíječku ze zásuvky vyjmout.

Možná tento článek přesto změní váš přístup k nabíječce a vy ji začnete odpojovat a nebudete ji používat bez vaší osobní přítomnosti. Děkuji za pozornost.

Zdroj:rambler.ru