Teri sdílela svůj příběh s „Today News“: „Nikdy jsem se nebála. Byl jsem venku a miloval jsem vodu. Měl jsem silnou víru. Věřil jsem v Boha a modlil se k němu, aby mi pomohl, nechal jsem vše plynout svým vlastním způsobem“

Konečně byla odhalena celá pravda o tom, co se vlastně stalo. Kapitán jachty, Julian Harvey, byl bývalý pilot aerolinek, který měl řadu finančních problémů.

Na výlet s sebou vzal svou novou manželku Mary Dean. Později vyšlo najevo, že na ni krátce před cestou uzavřel životní pojištění.

Nejprve plánoval zabít pouze svou manželku a hodit tělo do moře a nahlásit jeho zmizení.

Když se mu ale jeho žena vzepřela, všechno se pokazilo. Ostatní cestující na jachtě slyšeli rozruch a šli se podívat, co se děje, a donutili Juliana zabít svědky.

Zabil otce Teri v podpalubí a její matku a bratra v kajutě.

Julian byl zachráněn druhý den ráno, ale jeho příběh o bouři a požáru, který se objevil na lodi, nebyl přesvědčivý.

Když se po několika dnech Julian doslechl, že Teri Jo přežila, spáchal sebevraždu. Věděl, že je jen otázkou času, kdy pravda vyjde najevo.

Toto je zvláštní, ale pravdivý příběh o Joeovi, který zůstal sirotkem uprostřed oceánu. Stalo se to v roce 1961, ale až do 80. let se o tom necítila dobře.

Nakonec napsala knihu s názvem „Alone: ​​​​Orphan in the Ocean“, když se rozhodla podělit se o svůj příběh se zbytkem světa.