Zde je její úplný dopis:

„Předem se omlouvám, pokud je můj dopis ,moc dlouhý.“ V životě jakéhokoli dospělého jsou děti přítomny tak či onak. Žádám vás, abyste svým dětem (synovcům, dětem přátel atd.) Vyprávěl příběh mého syna. Možná, když se dozví o jeho dětství, změní to něco v jejich hlavě. I ty nejlepší děti zažívají chvíle slabosti a nejistoty.

Díky znalostem rosteme a rozvíjíme se. Michael se narodil v 26 týdnech. To znamená 3 měsíce před plánovaným termínem. A nejsem jeho biologická matka. Ale v každém případě jsem jeho matka. První tři měsíce svého života bojoval o existenci. Četné transfuze krve, výtok krve atd. Po 3 měsících to jeho matka nevydržela a opustila ho.

Na cestě bylo mnoho dalších zkoušek. Michael promluvil, jen když mu byly 3 roky. Také začal chodit velmi pozdě. První zuby se objevily až po 1. narozeninách. Ve všem, za čím byl. Ale i tehdy věděl, jak milovat. Až dosud dokáže jeho úsměv osvětlit vše kolem. Není jediného člověka, kterého by nemiloval. Zachází dobře i s těmi, kdo ho uráží. Všechno odpouští a na všechno zapomíná.

Nikdy nikoho neodsuzuje. Snažím se být jako on, ale nejsem v tom moc dobrý. Dnes jste mu říkali „vzpěra“, včera jste se smáli jeho způsobu stravování. Věděli jste, že má malou kontrolu nad vstupem jídla do úst kvůli fyzickým vlastnostem?

Nebo ho často šikanujete kvůli špatné koordinaci rukou nebo problémům se zrakem. Tyto rovnátka jsou jedním z mnoha kroků, které za každou cenu podnikne k vyrovnání dolní čelisti, a ona, nevíte, se plně nevyvinula. Proto už nebude rozlévat jídlo ani žvýkat „nějak divně“ a už se mu nebudete vysmívat, že mu budete říkat hloupý blázon, blázon, nositel rovnátka nebo bobr s velkým zubem.

Říkat mu „sedni a drž hubu“ není možné. Nemusíte Michaela milovat, ale musíte si ho vážit. Je to bojovník a já jsem vám řekl jen malou část jeho života. Sdílejte to s ostatními. Respektujte své okolí. Nevíš, čím prošli. “

Příspěvek Mary Ann silně rezonoval mezi čtenáři. Michaelův příběh nás učí být tolerantní a rozumět charakteristikám ostatních. Nikdo neví, jakým potížím budeme čelit zítra nebo pozítří. Buďme soucitní k lidem kolem nás!

Zdroj:lifestrue.ru