Voní vaše pračka špatně? Použijte jednoduchý trik

Ideální je zde ústní voda, která má čisticí a dezinfekční účinek a přitom v bubnu zanechává příjemnou vůni. Díky použití tekutin bude vaše prádlo čisté a čerstvé. Stačí nalít půl sklenice přípravku do dávkovače prášku a nastavit krátké praní. Nepříjemný zápach zmizí a buben se vyčistí.

Levnější způsob

Pokud doma nemáte ústní vodu, existuje několik dalších způsobů dezinfekce bubnu. Univerzální ocet a všudypřítomná jedlá soda budou fungovat. Stejně jako v případě vypláchnutí ústní dutiny je třeba tyto přípravky nalít do nádoby na prášek. Tentokrát by však mělo být nastaveno delší praní, nejlépe při teplotě alespoň 60 stupňů Celsia.

Důležité je, že po praní nechejte pračku otevřenou. Buben poté vyschne a vyvětrá se. Nejhorší, co můžete udělat, je pověsit mokré prádlo a pevně zavřít spotřebič. To je to, co výrazně urychluje množení hub a bakterií.

Co jiného dělat, aby pračka fungovala efektivněji?
Pravidelné čištění pračky je důležité nejen proto, že nečistoty mohou způsobit zápach. Často je také příčinou poruch zařízení. Pokud chceme pračku vyčistit komplexně, musíme se postarat o všechny její prvky.

Měli bychom si pamatovat nejen buben, ale také nádoby na prášek, proplachovací kapalinu a filtry, což znamená odstranění těchto prvků, důkladné vydrhnutí a nechat je uschnout.

Zdroj:

Zdroj:o2pl