ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

  1. Připravte těsto: do hluboké mísy dejte vejce, vaječný bílek (před pečením se nechá žloutek namazat na buchty), cukr a špetku soli. Míchejte do hladka.
  2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej, teplé mléko a suché droždí. Míchat.
  3. Postupně přidávejte prosátou mouku a měkké máslo. Hněte rukama měkké, homogenní a nelepivé těsto.
  4. Tvarujte jej do koule a vložte do hluboké mísy. Zakryjte potravinářskou fólií a nechejte na teplém místě 1–1,5 hodiny kynout.
  5. Poté to trochu promíchejte a rozdělte na 4 stejné části. Vytvarujte je do kuliček, přikryjte je potravinářskou fólií a nechte je 15-20 minut „odpočívat“.
  6. Připravte náplň: solený sýr protáhněte velkým struhadlem. Přidejte nakrájenou česnek (použít můžete i kopr) a v případě potřeby trochu soli. Míchat.
  7. Tvarujte buchty: pracujte na stole posypaném moukou a každý kousek těsta rozložte na kulatý vrchol o průměru 20–22 cm.
  8. Nakrájejte jej na 6 stejných sektorů.
  9. Vytvořte 3 neúplné části uvnitř každého sektoru těsta. Potom je trochu roztáhněte rukama (v podélném směru) a na jejich základnu dejte lžíci náplně.
  10. Přeložte horní část každého sektoru přes výplň, skryjte ji a přilepte pod její základnu. Úseky uprostřed těsta tak dosáhnou povrchu získané housky.
  11. Postupujte podobně jako u ostatních kousků těsta a zbytku náplně.
  12. Položte buchty na plech vyložený papírem na pečení a ponechejte mezi nimi mezery. Nechte je „odpočívat“ 10-15 minut. Poté je pomocí silikonového kartáče namažte zbývajícím žloutkem smíchaným s lžící mléka.
  13. Pečte buchty po dobu 25-30 minut v předehřáté troubě na 180 ° C.
  14. Nechte je vychladnout a pak je podávejte s velkým potěšením!

Přejeme vám dobrou chuť

Zdroj:retete-usoare.eu