Potom však lékaři zjistili, že stav její nohy může ohrozit její život, a tak museli spolu s jejími rodiči učinit těžké rozhodnutí: holčičce museli amputovat celou levou nohu. Navzdory velké bolesti a potížím byla holčička odhodlána bojovat. Naštěstí její rodina a příbuzní byli v tomto boji velmi nápomocní a podporovali ji. „Meningitida je velmi nebezpečná i pro dospělého, natož ještě pro sedmiletou dívku,“ říká Lisa Reesová, Broganina teta.

Brogan si na protézu zvykala dva roky. Na všechny životní obtíže reaguje s nadšením a bojovným duchem. Přestože neexistovala žádná záruka, že se infekce nerozšíří, Brogan byla vždy připravena bojovat dál a nakonec nemoc porazit. Bohužel rodina oznámila, že bude pravděpodobně třeba amputovat Brogan i druhou nohu. Brogan byla poněkud rozrušená, když jí oznámili diagnózu, ale teď chce, aby se operace provedla co nejdříve a ona mohl co nejdříve začít s fyzioterapií.

Amy by však chtěla upozornit rodiče, aby věnovali pozornost i nejmenším abnormalitám na těle svých dětí, aby včas odhalili latentní onemocnění a pacient mohl dostat potřebnou léčbu. Nikdo jiný by neměl zažít to, čím si prošla Brogan.

Příznaky meningitidy

Nejčastějšími příznaky meningitidy jsou bolest hlavy, necitlivost svalů na krku, horečka, zmatenost, nevolnost a zvracení a zvýšená citlivost na světlo a zvuk. Všimněte si, že tyto příznaky jsou často doprovázeny podrážděním a ospalostí. Modrozelené skvrny mohou být také příznakem meningitidy. Příznakem meningokokové meningitidy může být například charakteristická vyrážka a krvácení z kůže.

Amy říká, že si pořád zvyká na to, co se stalo, ale doufá, že Brogan se rychle přizpůsobí novému životu. Brogan a její rodině přejeme brzké uzdravení.