3. Plynatost

Nadýmání po velkém jídle je normální jev, ale pokud takový stav trvá několik dní, je to známka poplachu. Jak nádory pankreatu rostou, mohou způsobit roztažení břicha. To je většinou jeden z prvních příznaků, kterých si ženy všimnou, ale často to ignorují, protože nadýmání nepovažují za větší problém.

4. Bolest žaludku

Ačkoli se zdá, že není třeba se bolesti břicha obávat, faktem je, že může být jedním z časných příznaků rakoviny slinivky břišní.

5. Hubnutí

Ztráta chuti k jídlu způsobená rakovinou slinivky může vést k rychlé ztrátě hmotnosti. Váhový úbytek, který by vás měl znepokojovat, je ztráta více než 5 % vaší tělesné hmotnosti během šesti měsíců až jednoho roku. Pokud si nemůžete úbytek hmotnosti vysvětlit jiným důvodem, poraďte se s lékařem.

6. Tmavá barva moči

Tmavá moč je známkou dehydratace, ale často je to první známka žloutenky, které si lidé všimnou. Vzhledem k tomu, že nádor způsobuje menší sekreci žluči a zvýšené hladiny bilirubinu v krvi, moč zhnědne. Pokud zvýšený příjem vody nevrátí barvu moči do normální barvy, poraďte se s lékařem.