Po každé gumě se doporučuje důkladně opláchnout vlažnou vodou a poté na ošetřený povrch nanést vybraný za studena lisovaný olej (kokosový, mandlový, arganový).

5. Namočte kousek vaty do jablečného octa a otřete ním postižený povrch kůže. Nechte na něm tekutinu zaschnout, poté ji opláchněte vlažnou vodou a ošetřete kokosovým olejem.

6. Jogurt můžete také použít jako zábal. Protože obsahuje kyselinu mléčnou, pomáhá zbavit se mrtvých buněk epitelu. Možná budete chtít použít několikrát týdně. Nechejte působit alespoň 15 minut, poté opláchněte vlažnou vodou.




7. krém má stejný účinek, protože obsahuje kyselinu mléčnou. Pokud to také okořeníte cukrem , můžete si udělat peeling 2 v 1 a zabalit ho. Pokožku odlupujte směsí, poté ji nechejte působit alespoň 15 minut a opláchněte vlažnou vodou.

8. Velmi účinný protizánětlivý a sedativní účinek práškových tablet aspirinu smíchaných s trochou vody. Výslednou pastu rovnoměrně naneste na pokožku a nechte ji působit alespoň 10 minut. Opakujte každý týden.

9. K tomuto účelu můžete také použít kapsle vitaminu E jako doplněk stravy . Vytlačte 2-3 tobolky a vložte je do koupelové vody. Díky tomu bude vaše pokožka na všech ostatních místech kromě problematických partií hebká a hladká. Takovou koupel můžete použít kdykoli po vymazání.

Zdroj:embereneleskodok.blogspot.com