Odborníci, kteří se zaměřují na výklad jeho díla nyní tvrdí, že jeho předpověď pro nadcházející rok 2021 je přímo katastrofální. Ve svých spisech zmiňuje „několik polomrtvých mladých lidí.“ Podle některých to může znamenat pouze jednu věc – zombie apokalypsu.

Zdá se, že Nostradamus naráží na pandemii koronavirus, která svět zastihla v roce 2020. Píše však, že následující rok bude ještě destruktivnější a možná přinese světu hladomor. Celosvětová pandemie vyústila do toho, že miliony Američanů poprvé zamířili do potravinových bank. A OSN varovala, že potravinová nejistota bude v roce 2021 ještě větším problémem. „Po problémech, které si lidstvo zažilo, přijdou ještě větší,“ napsal.

Dále ve svých textech zmiňuje nebeský oheň s dlouhou zářivou stopou táhnoucí se za ním. Je možné, že prorok předpověděl asteroid? Už jsme totiž překonali několik tesnotky. V pátek 13. listopadu přistál v Tichém oceánu meteorit velikosti nákladního auta. 

Historici ale často poukazují na to, že Nostradamove spisy jsou neuvěřitelně vágní nebo, že vůbec neexistují. Neztrácejte tedy naději. Příští rok bude možná lepší.

Zdroj:Cas.sk