Brendino opuštěné auto bylo nalezeno poblíž domu, kde žila se svými rodiči. Netrvalo dlouho a Ignatow byl označen za hlavního podezřelého.

Bohužel neexistovaly žádné fyzické důkazy, které by ho spojovaly s Brendiným zmizením, a v roce 1989 nabídl policista Melvinovi možnost vypovídat před velkou porotou, aby očistil své jméno. Tehdy poprvé zmínil jméno Mary Shoreové. Ironií je, že Mary poskytla policii informace.

Ani po nalezení Brendina těla však policie neměla dostatek důkazů. Obvinili Ignatowa z vraždy. Před Vánocemi 1991 byl však zproštěn viny. Mary se na svědecké lavici chovala tak hloupě, že její výpovědi nikdo nevěřil.

Asi o šest měsíců později našel instalatér na podlaze Ignatowova starého domu igelitovou tašku s Brendinými šperky. A tři svitky nevyvolaného filmu. Uvnitř bylo více než sto fotografií a policistům bylo jasné, že si Mary nevymýšlí.

Brenda byla svázaná, znásilněná a zavražděná. Ale na tom nezáleželo. Z právního hlediska nemohl být Melvin stíhán za trestné činy, pro které byl zproštěn viny. Melvin byl obviněn z křivé výpovědi, za což byl odsouzen k osmi letům vězení. Následně se dopustil stejného trestného činu a z vězení byl propuštěn až v roce 2006. Stal se svobodným člověkem.

Tato svoboda však netrvala dlouho. O dva roky později nešťastnou náhodou upadl a udeřil se do hlavy o skleněný konferenční stolek, o stejný stolek, na který kdysi připoutal Brendu. Na místě zemřel. Nakonec se ukázalo, že karma se postarala o spravedlnost!