Společná modlitba

Podle kánonů svatební noci v islámu by tato akce měla začít společnou modlitbou. Celkově by měli přečíst tři:
    
– pro dlouhý a šťastný společný život;
– dvojitá modlitba, která pomůže uvolnit napětí mezi novomanžely;
– „Al -Bukhari“ – modlitba, která ochrání rodinu a budoucí potomky před zlými duchy.

Sex nemusí být

Jak bylo uvedeno výše, pokud se novomanželé vůbec neznají, pokud nevěsta nedokázala překonat rozpaky před svým manželem, pak se svatební noc pro muslimy může stát bez intimity. Tento okamžik lze odložit kvůli fyziologickému cyklu. Místo toho mohou manželé vést konverzace na různá témata a navzájem se poznat.

Vyjmutí listu je volitelné

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení Korán zakazuje muslimům po jejich svatební noci defilovat prostěradlo, na kterém mladí lidé spali. Ačkoli na svatbách někteří lidé ve skutečnosti mají tento zvyk.

Jedná se o osobní záležitost nevěsty a ženicha. Pokud se dívka ukáže, že už není panna, pak o jejím osudu rozhodne pouze její manžel. Může jí buď odpustit, nebo ji vrátit do jejího rodičovského domova. Pokud byla nevěsta nevinná, pak s ní manžel musel strávit následujících sedm nocí.

Ráno další den

Následující den probíhá závěrečná fáze první svatební noci pro muslimy – omývání. Zpravidla to končí tím, že před ranní modlitbou se musí koupat ženich i nevěsta. Poté je v domě položen stůl a hosté jsou znovu pozváni.

Zdroj:kurer-sreda.ru