3. Teflon

Nepoužívám pánve a nádobí vyrobené z teflonu, protože obsahují částice PFAS, které byly nalezeny více než 200 odborníky, vědci zjistili, že jsou karcinogenní, tyto částice se také při zahřátí uvolňují do vzduchu a odtud celá rodina se může nadechnout.

4. Formaldehyd

Formaldehyd je známý karcinogen. Může to způsobit podráždění kůže a očí a pokud někdo pravidelně vdechuje velké množství formaldehydu, je pravděpodobnější, že si v těle vytvoří nějakou formu rakoviny. Po smíchání s vodou se z něj stává methylenglykol, který se většinou nachází ve sprejích na vlasy, ale nachází se například také v některých cigaretách.

5. Parfémy

S parfémy je také třeba zacházet opatrně, protože jejich nadměrné používání může způsobit zdravotní potíže. Parfémy, vůně obsahující různé chemikálie, čisticí prostředky a vonné svíčky mohou být problémem, zejména u žláz s vnitřní sekrecí, takže by se neměly příliš používat.

6. Těžké kovy

Otrava těžkými kovy může způsobit vážné problémy a je třeba se o ni postarat. Ti, kdo pracují v těžebním a zpracovatelském průmyslu, jsou nejvíce ohroženi, ale spalování fosilních paliv také uvolňuje tyto škodlivé kovy do životního prostředí.

7. Parabeny

Parabeny se nacházejí v několika kosmetických přípravcích, krémech, šamponech, sprejích. Vědecké studie prokázaly, že parabeny mohou zvýšit pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu v těle a mohou dokonce způsobit neplodnost u mužů snížením produkce spermií.

8. laurylsulfát sodný

Nejběžnějším čisticím prostředkem je laurylsulfát sodný, který se nachází v šamponech, sprchových gelech, mycích prostředcích na obličej, ústních vodách a zubních pastách. Problém spočívá v tom, že může způsobit podráždění očí a pokožky, ale zároveň může zvýšit pravděpodobnost zánětu kůže a akné.

Zdroj:otpercpiheno.com