Nahlášení fotografie

Fotografie byla nahlášena několikrát a nakonec ji Facebook odstranil.  Byla dokonce předmětem soudního sporu s arizonským ministerstvem bezpečnosti dětí .

Pro Heather to celé bylo velmi dráždivé a nespravedlivé. Po nějaké době se rozhodla fotografii znovu zveřejnit. Tuto skutečnost ozdobila následujícím komentářem:

“ Když jsem s nimi seděl ve sprše, dotkla se mě jen scéna, která mi byla před očima.“ Tento muž. Tento manžel a otec. Byl tak trpělivý, tak milující a tak silný s naším malým synem na klíně. Jeho šeptání, zajišťující Foxovi, že bude v pořádku, a postará se o něj, bylo tak sebevědomé a upřímné.

Fox byl vždycky jako já. První rok svého života se ode mě nedokázal odtrhnout víc než Persefona. Také vždy dával přednost tomu, abych ho usnul, ne Thomase. Ale v tu chvíli potřeboval víc a chtěl být s Thomasem.

Vyšel jsem z koupelny, abych si vzal fotoaparát, pořídil jsem pár snímků této scény a sdílel je s ostatními. Srazilo mě to z nohou, kolik lidí vůbec nečetlo příběh fotografie, nebo dokonce odmítlo pohlédnout za nahotu a zjistit její příběh. Překročil jsem hranici, bylo to příliš intimní. Nemělo by to být veřejné.
Nesouhlasím s tím.

Moje rodina nemusí být tvoje. Ale to neznamená, že máš pravdu, nebo já mám pravdu. Možná nikdy nefotíte svou rodinu jako já. Možná nikdy nesdílíte fotky své rodiny, na rozdíl od mě. Ale to vám nedává právo držet jazyk za zuby. Zbavit se mého práva sdílet naše zkušenosti jedním způsobem a žádným jiným způsobem.

Na této fotografii není nic špatného nebo promiskuitního. Na fotografii dokonce nevidíte žádná intimní místa.
Přál bych si, abych mohl lépe vyjádřit, co si myslím, přál bych si, abych lépe zvládal slova a nebyl ve své řeči tak chaotický. Ale musel jsem to napsat, protože je to pro mě důležité. Jednoho dne doufám, že bude existovat web, který nejen umožní rodinám a umělcům, jako jsem já, být na svobodě … ale přivítá je s otevřenou náručí. 

Rodina

Lidé mohou někoho soudit velmi snadno, bez ohledu na širší kontext. Někdy zapomeneme, že svým úsudkem někomu ubližujeme. Věřím, že reakce na tuto kontroverzi je poučením pro ostatní o tom, jak bychom měli jednat s ostatními lidmi.

Zdroj:Newsner