Cvrček – Pokud se náhodou ve vaší blízkosti objeví cvrček, dávejte dobrý pozor, protože vás v blízké době čeká velmi příjemná a šťastná událost.

Beruška – symbolizuje štěstí a pohodu všude na světě. Není to bez důvodu. Panuje názor, že pokud na nemocného člověka přistane malinká beruška, je to znamení, že se brzy uzdraví.

Vážka – vždy oznamuje nějakou změnu ve vašem životě a je symbolem moudrosti, odvahy, čistoty, harmonie a síly. Také tento hmyz v mnoha kulturách představuje znovuzrození, někdy regeneraci a nesmrtelnost. Pokud někde v přírodě náhodou zahlédnete vážku, zpozorněte, protože vám přináší štěstí.

Žalud – Předpokládá se, že žalud odvrací údery blesku, protože je plodem dubu a dub je strom zasvěcený Thorovi, mýtickému bohu blesků a hromu.

Prase – nebudete tomu věřit, ale toto zvíře v některých kulturách symbolizuje štěstí a dokonce i bohatství, přátelství, trpělivost a poctivost.

Želva – podle víry je ve staré čínské mytologii želva posvátné zvíře, tedy jedno ze čtyř posvátných zvířat (vedle draka, jednorožce a fénixe). Symbolizuje štěstí, dlouhověkost, moudrost a vytrvalost. Staří Číňané pevně věřili, že želva v sobě uchovává velká tajemství nebe a země.

Žába – má specifickou moc přivolat do domu plodnost, mír a bohatství.

Králičí tlapka – od pradávna se na celém světě věří, že přináší štěstí každému, kdo ji nosí, ale také pomáhá při početí.

Krokodýlí zub – věří se, že přináší štěstí, ale většinou těm lidem, kteří rádi hrají hazardní hry.

V těch pohádkách, lidových pověrách a příbězích něco je, to byly jen některé z nich. Je na vás, abyste se rozhodli, zda jim uvěříte. Mějte však na paměti pouze jednu věc – ne bezdůvodně jsou některá z těchto přesvědčení přijímána po celém světě a pěstována tak dlouho.