1. Enteritida – zánětlivé procesy různých typů střevních slizničních stěn, při kterých jsou narušeny procesy asimilace a trávení. Se zhoršením atrofie slizničních stěn. Na jazyku je znatelný bílý povlak s charakteristickými otisky zubů.
  2. Pelvioperitonitida je infekční a zánětlivá léze peritoneální výstelky omezená na pánevní oblast. Vede k těžkým komplikacím.
  3. Kandidóza – u mužů. Plísňové onemocnění úst a hlavy penisu. Na jazyku a dásních je vytvořen bělavý povlak, sýrový typ.

Léčebné činnosti

Pokud dojde k plaku, který nezmizí po hygienických postupech nebo se znovu objeví během dne, měli byste se poradit s lékařem a podrobit se důkladnému vyšetření, protože mnoho nemocí je tajných a objevuje se již v chronické formě. Při první konzultaci se obvykle obrátí na terapeuta, který se může obrátit na jiné odborníky.

Pokud jsou kromě zubního plaku v ústní dutině i jiné nepříjemné pocity, měli byste kontaktovat svého zubaře. V tomto případě by měla být léčena hlavní příčina tvorby plaku. Pokud onemocnění není detekováno, je nutné pečlivěji sledovat čistotu ústní dutiny. Kromě toho je nutné revidovat stravu. Plaketa se často objevuje při zneužívání tučného, ​​převařeného jídla, hojnosti kořeněných nebo sladkých jídel.

Neměli byste se snažit zbavit se plaku domácími léky nebo léky, které si sami předepisujete. To často vede k progresi základního onemocnění. Jakékoli tradiční metody lze použít pouze se souhlasem ošetřujícího lékaře.

Z preventivních důvodů je třeba dodržovat obecná pravidla pro udržení zdraví: sledovat kvalitu výrobků a nezneužívat nezdravé jídlo, stravu, chodit častěji na čerstvý vzduch a včas navštívit lékaře.

Zdroj:Fithacker