Marina se chtěla otočit a utéct, ale dokázala se sebrat a vyrovnat se se svými emocemi. Ostatně nepřišla ke všem těmto lidem, ale k milované osobě. Bylo pro ni velmi důležité vidět Vlada na jeho poslední cestě. Koneckonců, dívka byla tomuto muži vděčná za to, že ji udělal šťastnou, i když na krátkou dobu. 

Šla k rakvi svého milence. Nedaleko položila květiny. Pohladila ho po ruce jako přítele. Pak obešla rakev a zamířila k východu. Když se za ní zabouchly dveře, dívka se chystala propuknout v pláč. Jediný muž, který jí dokázal dát štěstí, odešel a už se nevrátí. Měla v duši tolik něhy a nevyčerpané lásky, že neměla čas dát své milované … 

Najednou za sebou uslyšela zabouchnutí dveří a někdo za ní vyšel. Mužský hlas ji vrátil ze vzpomínek do reality. Mladík na dívku zavolal a zeptal se, zda zná jeho otce. Marina se otočila. Před ní stál mladý pohledný kluk, navenek velmi podobný Vladovi. Marina váhavě odpověděla, že je Vladova kolegyně. Řekla tomu chlapovi, že se před třemi měsíci potkala s jeho otcem a v práci hodně mluvila. 

Chlapík chápavě přikývl a dodal, že jeho otec o svém mladém kolegovi nikdy nemluvil. Dívka naznačila, že prostě není významnou osobou v životě muže. Ten chlap se představil jako Vladislav a natáhl ruku k dívce, aby se seznámil. Zdálo se, že Marina byla politá ledovou vodou. Mladík byl nejen přesnou kopií Vlada, ale také nese jeho jméno!

Dívka se ironicky usmála, představila se a potřásla si rukou se svým partnerem. Nová známá upřesnila, zda zůstane na vzpomínkovou večeři. Marina protestovala a řekla, že nechce zasahovat do své rodiny a přátel, aby truchlili nad ztrátou. Vlad byl přeci jen známý, kolega, ale nic víc. Zamumlala omluvu a spěchala pryč. 

Dívka šla po ulici a nevšimla si, jak jí po tváři stékají ostnaté kapky deště a mísí se se slzami. Přemýšlela o tom, jak může být syn tak podobný svému otci. A byl jsem si jistý, že Vladislav Vladislavovič bude za pár desetiletí úplnou kopií jejího zesnulého milence. Marina přemýšlela, jaký by tento mladý muž byl, bylo by zajímavé se na něj podívat později …

Dívka ale nemusela čekat tak dlouho. Vladislav mladší ji kontaktoval o dva týdny později. Celou tu dobu hodně trpěla, opět se cítila velmi osamělá. Spala sama a sama se probouzela, dlouhé večery sledovala smutné filmy, chodila sama do útulné kavárny, kterou navštívili se svým milencem. 

Jednoho večera ucukla z telefonního hovoru. Zvedla telefon a uslyšela známý mužský hlas. Byl to Vladislav ml. Pozval dívku na kávu s tím, že by si s ní moc rád popovídal. Marině to nevadilo, protože toto uzavření v samotě ji drtilo, mučilo. Chtěla se vymanit z tohoto začarovaného kruhu. Proto souhlasila se schůzkou s novým známým. 

Večer ten chlap čekal na Marinu u malé restaurace. V rozpacích jí podal kytici bílých kopretin. Mladí lidé si objednali skromnou večeři. Během večeře se rozhovor stočil na Vladova zesnulého otce.

Ten chlap smutně řekl, že v poslední době se svým otcem vůbec nekomunikoval. Koneckonců, byli velmi odlišní povahou a pohledem. Marina se sotva přemohla, aby tomu chlapovi neřekla, že jeho otce zná z úplně jiné stránky, kde byl citlivý, jemný a starostlivý. 

Vlad obrátil konverzaci na jiné téma a zeptal se dívky, co má ráda. Rozhovor mladých lidí se stočil jiným směrem. A oni sami si nevšimli, jak začali živě konverzovat. Po někdejším smutku nezůstala ani stopa. Dívka si sama pro sebe poznamenala, že je svému novému známému velmi sympatická. Ten chlap byl také potěšen Marinou. 

Mladí lidé tedy začali chodit. Marina si byla jistá, že v takovém vztahu bude mít více vyhlídek, ačkoli její nový vyvolený nebyl tak zkušený jako jeho otec. Ale jak šel čas, dívka si uvědomila, že stále méně myslí na svého bývalého milence, méně a méně na něj.

Místo pocitu lásky přišel pocit vděčnosti. Vlad jí totiž daroval nejen nádherný zážitek, ale také úžasného syna. Zdálo se, že spolu s tímto mladým mužem, v jehož očích dívka viděla opravdovou lásku a něhu, přenesl část sebe do Mariny.

O tři roky později se Marině a Vladislavu Vladislavovičovi narodila krásná dvojčata. Vlad se stal pro své děti úžasným otcem. A Marina si znovu myslela, že to byl Vlad starší, kdo poslal dolů svého syna a její dvě děti, aby byli dvakrát šťastnější …

Zdroj.life-fb.ru