„A kdo je potom otec?“ zeptala se dcera.

„Pusť svou matku, jaký je v tom rozdíl,“ chlap vstal.

„Jaký je v tom rozdíl? Kdo bude vychovávat dítě? řekla dcera.

Pár šel domů a hádal se, zda matka udělala správnou věc, když jim neřekla o otci dítěte.

„Možná ho vůbec nechce, proč potřebuje dítě? Možná je ženatý,“ zeptal se manžel.

„Proč zrovna vdaná? Nemohla si podle tebe najít normálního muže? zeptala se dívka.

Čas uplynul. Sasha se nechtěl hádat se svou ženou a řekl, že Marina může pojmenovat dítě, jak chce. Jakmile se dvojice dozvěděla o dívčině těhotenství, strhla se mezi nimi hádka o jméno dítěte. Dívka chtěla pojmenovat chlapce Artem a dívka Lisana. Muž snil, že je to chlapec, aby nezkazil život dívce s tímto jménem.

Na ultrazvuku se ukázalo, že to bude chlapeček a maminka měla také chlapečka. Saša běžela do dvou bytů a oběma ženám přinesla vitamíny a ovoce. Necítil se ale nějak nešťastně, naopak se cítil jako otec dvou dětí najednou.

Babička navrhla, aby seděla s dětmi, a Marina šla do práce a vydělávala peníze, což se její dceři moc líbilo.

První dítě se narodilo Marině, která byla plivajícím obrazem otce. Sasha si představoval, jak bude hrát fotbal se svým synem, protože on sám ho velmi rád hrál. Moje matka brzy porodila a Sasha šel za tchýní z nemocnice.

Dcera čekala doma na maminku a manžela a připravovala slavnostní večeři. Přivedli chlapce k sobě domů a položili ho vedle Arťoma. Dívka zpívala chlapcům písničky a divně se dívala na děti a pak úplně zbledla. Obě byly kopiemi Sashy. Dívka měla v hlavě hrozné myšlenky, že ji zradili dva blízcí lidé najednou a jak to mohli udělat za dívčinými zády.

„Myslím, že všechny děti mají stejnou tvář, když jsou malé,“ řekla moje matka.

Její dcera ale neposlouchala. Bylo jasné, že Marina je velmi naštvaná a v jejích očích byl jen vztek. Saša stál vedle ní a nechápal, proč se jeho žena tak zlobí. Když hosté dorazili, všimli si také, že chlapci jsou si velmi podobní, což dívku ještě více rozzlobilo.

Marina začala podezírat svého manžela, že se zapletl do syna její matky. Vzpomněla si, jak se postavil na její stranu, když její matka nechtěla mluvit o chlapcově otci. Máma viděla, že Marina začíná něco tušit, a rozhodla se prozradit tajemství.

„Nechtěl jsem zničit nikomu rodinu, musím ti něco říct. Pamatuješ si své narozeniny na otcově dači? Pak jsi odešel a já jsem začal čekat na taxi. Ten večer jsem neodešel, odešel jsem ráno. Byla jsem unavená ze samoty a chtěla jsem být blízko muže. Pak jsme popili a já jsem svedl Sashina otce. Byl jsi hodně opilý a myslím, že si nic nepamatuješ. Velmi se stydím, že jsem to všechno udělal proti vaší vůli, ale v tu chvíli se mi to zdálo správné. Doufám, že mi odpustíte a nebudete se zlobit,“ řekla žena.

„Je tam všechno v pořádku? A pak už si nic nepamatuji. Doufám, že i ve stáří budu moci dělat něco, co stojí za to, “usmál se tchán.

„Udělal jsi všechno správně.“ Ještě jednou se omlouvám,“ zasmála se žena.

Všichni hosté se začali smát a usmívat.

„Nic jsem ti neřekl, nechtěl jsem ti kazit život. Všechno jsi tolik postavil a já bych všechno v jednom okamžiku zlomila, “řekla Taťána.

„Ano, stavba trvá mnohem déle, než rozbít vše za jeden den. Zkusme stavět Velmi rád bych zkusil vztah s tak krásnou ženou,“ zeptal se muž.

Všichni hosté zalapali po dechu, uvědomili si, že muž chce ženě nabídnout vztah.

„Děkuji za vaši podporu. Chtěl jsem, aby byla všechna obvinění proti Sašovi stažena, protože už začaly nějaké konflikty. A skutečnost, že o tom všichni věděli, není důvod k obavám. Fámy by stejně pokračovaly. Nic mi nedlužíš, tohle je moje dítě a já na to přijdu sama,“ řekla žena.

„Toto je naše dítě.“ Myslíš, že jsem dobrý sám o sobě? A chci znovu zopakovat některé body, “zeptal se Vitalij.

„Dost, nechci to slyšet. Dnes jsme se již naučili spoustu zajímavých věcí, takže pojďme diskutovat o všem sami, “řekl Sasha.

Napětí mezi hosty opadlo a všichni začali jíst. Taťána se velmi obávala, že ji začnou odsuzovat, ale nikoho to nezajímalo, všichni byli za ženu jen rádi. Vitalij se posadil vedle ní a vzal ji za ruku.

Vitalij ji vzal domů a brzy se přestěhovali k němu. Od prvního setkání mezi nimi panovaly sympatie, ale nikdo nechtěl udělat první krok, protože se báli, že to není vzájemné. Kdyby žena nevzala vše do svých rukou, nikdy by nebyli šťastní. Brzy si uvědomili, že se milují a rozhodli se vzít. Taťána tak udělala radost nejen sobě, ale ještě jednomu člověku. V tak dospělém věku oba našli štěstí a byli vděční osudu, že je dala dohromady.

Zdroj:yandex