4. Zánět brzlíku

Příčinou dýchacích potíží je obvykle zánět brzlíku, který se nachází v předním horním mediastinu, před srdcem a za hrudní kostí a brání průchodu vzduchu do plic.

5. Expanze do dalších agentur


Akutní lymfocytární leukémie je obvykle vzácná a šíří se do dalších orgánů. V případech, kdy k tomu dojde, tato expanze útočí na následující orgány:

– Hrudní dutina, mícha a mozek.

Leukémie však není jediným onemocněním, které způsobuje výše uvedené příznaky. V současné době existují i ​​další typy rakoviny, které bychom si měli všichni uvědomit:

1) Lymfom

Jedná se o maligní růst vytvořený rozpadem materiálu bílých buněk v lymfatickém systému. Tyto nepravidelné buňky se ukládají v játrech a cévách, přesně tam, kde rostou do velké velikosti.

Příznaky lymfomu: problémy s dýcháním, nadměrné pocení v noci, horečka, úbytek hmotnosti, oteklé břicho.

2) Myelodysplastické syndromy

Myelodysplastický syndrom je složitý, obvykle jde o skupinu některých onemocnění způsobených jednoduše nesprávnou funkcí kostní dřeně; proto produkuje nedokonalý buněčný materiál s kratší životností než zdravé buňky.

Kromě toho imunitní systém napadá tyto nedokonalé buněčné materiály, které vedou k menšímu množství buněčného materiálu v krvi, a proto obvykle dochází k podstatnému snížení počtu červených krvinek. Jinými slovy, anémie.

Příznaky myelodysplastického syndromu: pocit únavy, krvácení z nosu, časté infekce

3) Mnohočetný myelom

Mnohočetný myelom je typ malignity kostní dřeně, která začíná v plazmatických buňkách. Tyto buňky nekontrolovatelně rostou a vytvářejí sníženou obranyschopnost, takže osoba, která trpí, bude určitě náchylná k mnohonásobným infekcím.

Příznaky: časté poškození kostí (zlomeniny), mnohočetné infekce, neustálá žízeň, citlivost kostí a zad, časté močení.

Rakovina krve nebo leukémie je obvykle jednou z tišších nemocí. Příznaky jsou navíc spojeny s jinými nemocemi, které mohou zmást vaši první diagnózu.

zdroj:genialidades.org