Přírodní oleje vlasy vyživují

‚Pokud si vlasy týden nemyjete, první, čeho si všimnete, je zvýšené množství kožního mazu ve vlasech. ‚Nemytí vlasů každý den dává pokožce hlavy možnost vylučovat přirozené oleje. Stejně jako maz tyto oleje hydratují, zjemňují a udržují vlasy zdravé a lesklé,‘ říká.

V důsledku toho si můžete všimnout změny struktury vlasů. „Lidé s kudrnatými nebo vlnitými vlasy mohou zlepšit svou přirozenou strukturu tím, že se vyhnou častému mytí vlasů. „Přírodní oleje pomohou kudrlinám, aby byly výraznější a vypadaly živěji,“ dodává odborník, který varuje ženy s těmito problémy, aby se měly na pozoru před ženami s mastnou pokožkou hlavy. Pokud si vlasy nemyjete dostatečně, budou mastné a špinavé.

Vlasy se stanou silnými a poddajnými

Nadměrný styling, nadměrné používání fénů a kulem, špatná výživa a stres. Frekvence mytí vlasů je dalším z dlouhého seznamu faktorů, které mohou vlasy poškodit.

‚Pokud si vlasy myjete příliš často, přestávají produkovat přirozené oleje, takže jsou suché a náchylné k lámání. Méně časté mytí vlasů umožní vlasům udržet si více přirozených olejů, což zabrání jejich lámání a vlasy posílí.

Pokud se používají stylingové přípravky, nedoporučuje se snižovat frekvenci mytí vlasů.
Těm, kteří stylingové přípravky nepoužívají pravidelně, může méně časté mytí vlasů pomoci, ale platí to i naopak.

‚Pokud používáte produkty, jako je gel, pěna, sprej nebo želé, mytí vlasů jednou týdně umožní, aby se produkt usadil ve vlasové pokožce a vlasech. Vaše vlasy budou těžké, bez života a matné,‘ říká americký odborník.

Tento odborník také dodal, že pokud se takové produkty používají pravidelně, měl by se do rutiny přidat hloubkový šampon, aby se zajistilo úplné odstranění všech nečistot.