Dr. Chaiyasate si vzpomněl, že ho příběh rodiny od prvního okamžiku dojal, a tak na srdceryvný e-mail odpověděl: „Pomůžeme vám “ Po setkání s rodinou podstoupil dvě operace, první 6. října a druhou 4. listopadu. Zdravé tkáně z jiných oblastí Alizina těla, včetně obou předloktí, byly transplantovány do jejích rtů a nosu.

Aliz a její rodina nyní cestují domů do Maďarska, aby doma oslavili Vánoce, a pak se v lednu vrátí do Spojených států, kde podstoupí další operace. Dr. Chaiyasate také řekl, že později, jak dívka vyroste, může být zapotřebí více procedur.

Aliz je v současné době ve druhé třídě a pokračuje ve studiu v Detroitu, ale s rodinou si udělala čas i na návštěvu některých místních zajímavostí, jako je detroitská zoo a břehy řeky Detroit, která už má Kanadu na druhé straně.

Aliz , jejíž rakovina je v remisi, je jedním z asi 15 pacientů léčených Chaiyasate prostřednictvím zásahu nadace Beaumont Foundation, která pomáhá rodinám pacientů uhradit náklady na nemocnice.

Chaiyasate také dodala, že i když si je vědoma toho, že ne všichni lékaři provádějí podobné operace u takto malých pacientů, věří, že když je někdo v dětství vystaven zraňující diskriminaci, může to navždy zanechat stopu na jeho duši, a proto považuje za rekonstrukční operace důležité.

Podle rodiny už Aliz zažila diskriminaci doma v Maďarsku, když ji jiné dítě označilo za ošklivou. Proto jsou velmi vděční za příležitost, kterou Chaiyasate nabízí jejich dceři.

„Pro nás je to opravdu jako zázrak,“ řekla Lili , která se ujala role tlumočnice pro svou rodinu a dodala, že si myslí, že její sestra je opravdová hrdinka.

„Chceme ji dát život, který si zaslouží. Chceme ji dopřát šťastný a zdravý život,“ dodal.