1. Po 40. roce věku musí muži i ženy absolvovat obecný krevní test, který může naznačovat vážný problém. Pokud má test například nízký hemoglobin, odpovědný lékař bude hledat příčinu: krvácení ve střevech nebo žaludku, možné vředy a možná i onkologie.
  2. Muži, kteří dosáhli věku 50 let, by si měli nechat udělat každoroční prstové vyšetření prostaty a test na nádorový marker PSA – prostatický specifický antigen.
  1. Po 40. roce by měly ženy absolvovat preventivní mamografii alespoň jednou za dva roky, nejlépe častěji, jednou ročně navštívit gynekologa a každý rok k mamologovi. Dalším důležitým testem pro ženy nad 40 let je Pap stěr na papilomavirus, který je často spojován s rakovinou děložního čípku.
  2. Od 50. roku věku musí muži i ženy podstupovat každoroční gastroskopii a kolonoskopii. To pomůže zajistit, že ve střevě nejsou žádné polypy, které by se mohly regenerovat do rakoviny. Pro včasné odhalení kolorektálního karcinomu se také doporučuje provést testy na okultní krvácení ve stolici.
  3. Pokud je dědičná anamnéza zatížena rakovinou, je nutné se poradit s genetikem, který pravděpodobně doporučí některá genetická vyšetření nebo doporučí častější vyšetření.
  4. Dalším neméně důležitým doporučením je každoroční návštěva kožního lékaře, který vyšetří kůži na podezřelé nádory.

V jiném – musíte být extrémně pozorní k signálům vlastního těla. Zácpa, jakékoli změny v kvalitě křesla, stopy krve na toaletním papíru, těsnost v prsou žen, výskyt a rychlý růst mateřských znamének na kůži – to vše jsou signály, které by vás měly přimět k okamžité návštěvě lékaře !

„Mnoho mých pacientů z Ukrajiny má obecný předsudek, že běhat pro každou maličkost k lékaři není mužská cesta. Vážení muži! Pokud je odpovědnost ve vašem chápání mužskou vlastností, pak bez přemýšlení běžte k lékaři. Koneckonců, nejde jen o vaši zodpovědnost k sobě, ale i ke svým blízkým,“ – říká doktor Victor Levy.

Jsme přesvědčeni, že tato jednoduchá, ale velmi cenná doporučení mohou zachránit mnoho životů. Za své zdraví jste zodpovědní pouze vy! A pokud se po přečtení tohoto článku konečně rozhodnete navštívit lékaře – je to první krok ke zdravé a šťastné budoucnosti. Být zdravý!

Nezapomeňte tuto důležitou informaci sdílet se svými přáteli na sociálních sítích.

To je pravděpodobně pomůže zachránit před hroznými problémy.

Zdroj:souspark