Nejprve dejte do misky mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, sůl a cukr a promíchejte je. Poté v jiné misce rozšlehejte mixérem vejce, rostlinný olej a mléko, a jakmile se směs stane homogenní, přidejte tam vařící vodu a promíchejte rukou. Dále spojíme suchou a vaječnou hmotu, přidáme k nim sodu s octem a promícháme. Poté pekáč zakryjte pergamenem a nalijte do něj polovinu těsta. Moje forma měla průměr 28 cm, ale můžete si vzít více či méně, v takovém případě bude dort jen o něco tenčí nebo silnější než můj. Potom dáme toto těsto do trouby předehřáté na 180 ° C a tam ho pečeme 20 minut. Poté vyjměte hotový dort a druhý nalijte do pekáče, aby ho bylo možné péct také 20 minut.

Když jsou korpus hotový, připravíme krém, který několik minut mícháme máslem při pokojové teplotě mixérem. Poté do něj nalijte kondenzované mléko a pokračujte v šlehání, aby se směs stala homogenní. Poté vezmeme koláče, odřízneme je od vrchu a po stranách, aby byl povrch hladký, a poté jeden koláč potřeme krémem. Dále jej přikryjeme druhým dortem nahoře a boky dortu vymastíme krémem, který pak posypeme strouhankou získanou ze šrotu z vrstev dortu. Poté polevu vyrobíme rozpuštěním čokolády ve vodní lázni a smícháním se smetanou.

Nalijte dort s touto polevou a pošlete jej na hodinu do chladničky. A až vyprší čas, můžete tento delikátní dezert okamžitě podat ke stolu, kde se bude jíst s neskrývaným potěšením.

Zdroj.styl.ru