Pojďme si společně každou postavu zhodnotit, abychom přesně zjistili, co jsou zač a proč můžou, či nemůžou být vrazi. Ve finále je hádanka jednoduchá, když si shrneme základní fakta a vyřadíme ty, kteří se mezi vrahy opravdu nedají zařadit.

Číslo 1. je mladík, který zkrátka vypadá nenápadně. Ale nemůže to být to, co je na něm podezřelé? Ne. Pije totiž jenom kávu a k té zkrátka v restauraci nože nedávají.

Číslo 2. je slečna, která vypadá opravdu klidně. Navíc drží její nůž v ruce, takže nemůže být vrah. Je to opravdu tak jednoduché, jak to vypadá.

Dívka číslo 3. to být ale nemůže. Má totiž svůj nůž na stole a ten by tam již neměla, kdyby pomocí něj zabila oběť. Ano, již se opravdu blížíme k vrahovi. Pojďme se tedy podívat, proč je další číslo vrahem.

Číslo 4. je opravdu vrahem a pokud jste si to celou dobu mysleli, pak patříte mezi pár procent lidí, kteří to dokáží! Postavě totiž chybí na stole nůž. A také mu chybí kousek z roztrhaného oblečení a ten zrovna drží v ruce usmrcená dívka. Nejen to, ale má také poškrábaný krk.

Tak co, přišli jste na to sami nebo jste museli dojít až sem, abyste se dozvěděli odpověď? Věřím, že jste na to přišli sami. Ono to nakonec totiž nebylo tak těžké. Hodně lidí ale zkrátka na první pokus tipne někoho jiného.

Zdroj:Brightside