Rituály zimního slunovratu

V astrologii Slunce představuje vitalitu člověka, jeho specifika a duchovní složky. Období slunovratu je obnovou energie.

Den zimního slunovratu by měl sloužit i k plánování nových nápadů, které by měly být realizovány v příštím roce.

V tento den je vhodné ozdobit vánoční stromek žlutými, zlatými, červenými a oranžovými prvky, protože tyto barvy přinášejí našemu domu bohatství a prosperitu.

Během tohoto dne je dobré sepsat na papír všechna splněná přání, cíle, negativní zkušenosti i neúspěchy, které jsme v roce za sebou zažili. Papír je symbolicky spálen, aby se zbavil všech starých zkušeností a uvolnil cestu novým.

Svá přání pro nadcházející rok byste měli dát na papír pod novoroční stromeček a směřovat duchovní prosby k naplnění v ten den. Energie zimního slunovratu nám určitě pomůže splnit náš plán.

Magická noc

Podle prastaré legendy se v noci o zimním slunovratu splní všechna přání a myšlenky!

Od pradávna symbolizoval slunovrat začátek další fáze lidského života. Podle víry je zimní slunovrat dnem, kdy se znovu zrodí Slunce. Tento den je ideální pro různé obřady a rituály, protože znamená zrození nového života. Stejně tak lze dobrých výsledků dosáhnout v léčebných rituálech, rituálech pro získání moudrosti, síly a přilákání prosperity.

Také jakékoli věštění během zimního slunovratu poskytne nejpřesnější výsledky. Meditace, seberozvoj, nabývání duchovního rozkvětu a mnoho dalších akcí konaných v tento den má blahodárný vliv na lidský život.

Zimní slunovrat a zejména jeho noc je tedy ideálním časem pro rozbory, meditace, nové plány a touhy, tedy změnu, která může přinést zlepšení každému člověku. Použij to.