Když rozklepli první vejce, k jejich překvapení v něm byly dva žloutky. To je dobře, ale někdy na taková vejce narazíte. Vejce se dvěma žloutky se vyskytují u jednoho z každých 1 000 vajec. Ale další vejce, které rozklepnete, má místo jednoho žloutku dva. Od té chvíle si začali všímat něčeho velmi zajímavého. A tak se s chutí pustili do třetího vejce. A byli ještě více překvapeni.

Uvnitř byly čtyři žloutky. Bylo úžasné najít tolik neobvyklých vajec v jednom balení. …… Poté zjistili, že vejce se čtyřmi žloutky uvnitř je velmi vzácné. Pravděpodobnost nálezu těchto vajec je přibližně jedna ku 11 miliardám – v loterijní terminologii tato pravděpodobnost znamená, že trefili jackpot. Odborníci tvrdí, že se to stává hlavně u mladých slepic, jejichž hormonální rovnováha ještě není ustálená.

Může se uvolnit více folikulů, což vede ke vzniku dvou nebo více žloutků. Neznamená to však, že se vylíhnou dvě kuřátka. Prostor uvnitř vajíčka je příliš malý. I když na nákupu vajec nevydělali mnoho peněz, omeleta musela být velmi chutná.