Jakmile Astro začal panikařit, jeho kopyta klesala stále více pod zem. Čím více času uplynulo, tím dramatičtější byl boj s bahnem. Nicole upadla do zoufalství. Co se dělo v hlavě majitele tak krásného koně? Rozloučila se s ním psychicky?

Po třech dlouhých hodinách v lapači bláta se Astro mohlo nejen udusit, ale také zemřít žízní a vyčerpáním.

A to nebyl konec dramatu: příliv se začal stupňovat.

Naštěstí se Nicolině dceři podařilo dostat se z pláže. Dívka volala o pomoc. Na místo přišli záchranáři a veterinář. Okamžitě šli do práce.

Milovaná přítelkyně Nicole dostala sedativa, aby mu zabránila v boji a pomohla mu odpočívat. Nicole dohlížela na koně, zatímco veterinář podal injekci. Potichu s ním mluvila a hladila ho po tváři.

Na scénu odletěl vrtulník, aby pomohl dostat Astra z bláta. Kůň však byl pohřben tak hluboko v podzemí, že mu nebylo možné pomoci. Nebylo možné uvázat lano kolem jeho těla.

Astro, stále při vědomí, bylo vyděšené a vyčerpané a Nicole se už obávala toho nejhoršího. Příliv se ukázal být extrémně silný a téměř dosáhl bodu, kde se kůň zasekl. Bylo nutné to co nejrychleji vytáhnout, jinak by se mohlo utopit.

Farmář, obyvatel nedaleké vesnice, přišel na pláž. Rozhodl se dostat koně z bláta pomocí traktoru. Pro Astro to byla poslední možnost.

Stal se zázrak: společnou prací Nicole, záchranářů, veterináře a řidiče traktoru bylo možné zvíře dostat z hromady bahna.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM
Zdroj:youtube