– „Takže jsem vysvětlil, že už tři roky pracuji s manželkou v zahraničí, že můj syn je řidič a pracuje po celé Evropě a my nejsme doma. (…) Přinesli naši víru a příslušnost ke církvi na 1050. výročí přijetí křtu Polskem na vánoční koledu a 50 nebo 100 zlotých, které kněz unikl kvůli naší nepřítomnosti. “

–  „Nejste otcem a nemůžete být otcem, protože záznamy ukazují, že nemáte církevní svatbu a kdo nemá církevní svatbu, nemůže být otcem“ – pokračuje Mirosław.

Duchovní nezapomněl „poukázat“ na to, že dítě bylo pokřtěno pozdě (v nemocnici, těsně před jeho smrtí). Kněz uvedl, že v takovém případě nemůže provést pohřeb, a poté všechny požádal, aby opustili faru. 

Dítě bylo nakonec pohřbeno v jiné farnosti.

Co si o tom myslíš? Když se ho farář zeptal na celou záležitost, tvrdí, že do kanceláře přišli pan Mirosław a Patryk – Ksaweryho dědeček a otec, stejně jako neznámá žena.

– „V rozhovoru s o. faráře, bylo zjištěno, že nikdo z přítomných nepatřil do naší farnosti “- odpovídá o. farář a objasňuje, že „pan Mirosław žije v Německu a pan Patryk nebyl schopen identifikovat farnost, do které patří“.

– „S ohledem na výše uvedené, v souladu s příslušnými postupy, Fr. farář požádal o souhlas s pohřbem dítěte z farnosti bydliště jeho rodičů. Kněz proto pohřeb neodmítl, pouze požadoval vyřízení nezbytných formalit, “ dočetli jsme v knězově překladu.

Zdroj:wagrowiec.naszemiasto.pl.