1. Dozvíme se mnohem více o našich hranicích a kompromisech – začnete si uvědomovat, jak důležité jsou vaše hranice. Dlouho jste přece dělali kompromisy, snažili se vztah zachránit, čímž jste situaci jen zhoršili. Nyní přesně víte, co nikdy nikomu nedovolíte, aby vám udělal. Tuto lekci jste se naučili navždy a nebudete opakovat stejné chyby.
  2. Učíme se, co je to zrada důvěry – když nám někdo ublíží, změníme se a začneme chápat, jak jedovatí mohou být někteří lidé . Zjišťujeme, že mohou dělat špatné věci, nosit masky, předstírat, že nás nechají žít v klamu, dokud nás jednoho dne nezastihne studená sprcha.
  1. Uvědomujeme si, že někdy to nejlepší, co můžeme udělat, je prostě odejít – Čím více ve vztahu trpíme, tím je zjevnější, že někdy to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat, je prostě odejít.
  2. Chápeme, že láska je obousměrná ulice – Aby vše ve vztahu fungovalo, jsou potřeba dva. Jasně to pochopíte, když všechny pokusy vztah upevnit a zachránit skončí neúspěchem. Nemůžete někoho nutit, aby se změnil, pokud nechce. Kvalitní vztah vyžaduje dva lidi, kteří tvrdě pracují.
  3. Rozumíme tomu, co v životě a lásce chceme a co nechceme – Čím více zkušeností máte, tím lépe rozumíte tomu, co za žádných okolností nebudete tolerovat. Nastavujete si stále více hranic, abyste se ochránili před budoucí frustrací a bolestí. Tak dospíváš a rosteš.
  4. Chápeme, že naše vlastní blaho by mělo být prioritou – Uvědomujeme si, že naše vlastní blaho by mělo být naší nejvyšší prioritou. Pokud se cítíme špatně a nepříjemně, všechno ostatní nedává smysl. Rozumíme svým potřebám a chceme je naplnit – nezanedbáváme své blaho. Soustředil se na své štěstí.

Každá životní zkušenost s sebou nese určité ponaučení. Učte se tedy ze svých chyb, dobrých okamžiků, temných okamžiků – a prorůstejte každou zkušeností. Po porážce se postavte ještě silnější – dlužíte to sami sobě!