5. Tlustice léčí i popáleniny, strie, rány a abscesy. Připravte si kašičku z listů, natřete ji na potřebná místa, zabalte obvazem a měňte každé 2 až 3 hodiny.

6. Šťáva z listů odstraňuje svědění a zánět po bodnutí komárů, včel a vos. Potřete si ránu 4 až 6x denně.

7. Pomáhá také při zánětlivém onemocnění ledvin. Třeba 3x denně vypít 1 polévkovou lžíci tohoto extraktu: rozdrťte 5 lístků, zalijte je sklenicí horké vody a nechte vyluhovat 1 hodinu.

Lidové pověry říkají, že pokud Tlustice začne kvést, vaši domácnost čeká finanční přilepšení a blahobyt. Pečujte tedy o krásu této rostlinky a užívejte si její blahodárné účinky! Nezapomeňte se o její léčivé vlastnosti podělit sdílením článku s vašimi blízkými.

Jak ji rozmnožit?

Rozmnožování tlustice je jednoduché. Často se to děje samovolně v květináči, kam sem tam odpadne nějaký lísteček. Opatrně zasazeny lístečky se stávají „maminkou“ pro malé tlustice, které začínají vyrůstat u zaschlých míst, kde jsme lísteček odlomily. I když rostlinu množíme stonkovými řezy, necháme nejprve stonky nějakou dobu zaschnout, asi den nebo dva, až potom je sázíme do zeminy.

Druhou možností je dát stonky do sklenice s vodou a počkat, až pustí kořínky.

Bonus na závěr

Učitelé feng shui znají způsob, jakým si do domu přitáhnete bohatství a pozitivní energii. Lidé věří, že přítomnost jedné jediné rostliny v domě přitáhne peníze jako magnet.

Jde o rostlinu s jménem Crassula ovata, lidově řečeno Tlustice. Tato rostlinka nevyžaduje mnoho pozornosti, dokonce ani velký květináč. Pokud jí však dopřejete trochu více prostoru, začne se krásně rozrůstat. Podle staré čínské techniky by měla mít své místo na pravé straně vstupu do domu, v severnější části domu. Tlustice obsahuje oleje, které podporují optimismus a povzbuzují psychickou a fyzickou kondici člověka.

Zkusili jste? Funguje?

Nezapomeňte se o účincích této rostliny podělit se  svými přáteli.

Zdroj.mysmezeny