Vyrážka
„Vyrážka v kožních záhybech, záhybech, podpaží, tříslech nebo na jakémkoli jiném místě, kde se dostávají dva kožní povrchy, může být známkou nadváhy,“ vysvětluje doktor Vahdat.

„Ačkoli výskyt vyrážky a seznam důvodů pro ni může být dlouhý, vždy je nejlepší navštívit svého dermatologa pro další posouzení. Léčba může zahrnovat cokoli od lokální léčby až po systémový přístup, pokud souvisí se základním lékařským stav.“

Chrápání

„Pokud vaši spolubydlící neustále komentují vaše hlasité chrápání, lapání po dechu nebo ještě horší – krátké epizody zástavy dechu během spánku, je velká šance, že trpíte obstrukční spánkovou apnoe: potenciálně nebezpečnou poruchou spánku způsobenou uvolněním svalů krku. a obstrukce dýchacích cest. Riziko tohoto stavu se bohužel zvyšuje šestinásobně na každých 10 % nárůstu hmotnosti a pokud se neléčí, může vést k vyššímu riziku srdečních onemocnění, ztrátě paměti, denní únavě a cukrovce 2. typu,“ říká Dr. Vahdat.

Kyselý reflux
Opakující se kyselý reflux (kyselá chuť v ústech) může být známkou nadměrné hmotnosti žaludku. Samozřejmě existuje mnoho dalších příčin refluxu kyseliny, takže pokud jimi trpíte, poraďte se se svým lékařem, který vám pomůže určit přesnou příčinu. Je důležité poznamenat, že mnoho lidí slyšelo o pálení žáhy, dokonce je zažilo, ale málokdo přemýšlí o kyselém refluxu.

Nadměrná váha břicha
„Mít v těle určité množství tuku je naprosto normální a nezbytné, protože tuk nám poskytuje esenciální mastné kyseliny, které si tělo neumí samo vyrobit. Pomáhá nám také vstřebávat a ukládat vitamíny rozpustné v tucích, jako je A, K, a také nám pomáhá vstřebávat a ukládat vitamíny rozpustné v tucích, jako je A, K a další. E a D. Existuje však velký rozdíl mezi naším tukem na stehnech, nohách a pažích a kolem břicha. Přebytečný břišní tuk (kolem pasu) může být indikátorem zvýšeného viscerálního tuku, což je tuk, který se ukládá kolem životně důležitých orgánů, jako je naše srdce, slinivka a játra. Zvýšené ukládání tukové tkáně kolem těchto orgánů zvyšuje riziko rozvoje srdečních onemocnění, cukrovky, hypertriglyceridémie a mnoha dalších vážných zdravotních stavů,“ míní odborníci.

Potí se více než obvykle
„Pocení při chůzi do schodů není normální. Zkuste cvičit alespoň 15 minut třikrát týdně, abyste viděli, zda to pomůže.