Totéž platí pro Kanadu a Austrálii. Rozlohou území sice zaujímají 2. a 6. místo, ale v přepočtu na počet obyvatel jsou „pouze“ na 39. a 55. místě. Odborníci, kteří zvažovali potenciál třetí světové války, tvrdí, že vnitrozemí těchto zemí by čistě díky velikosti území poskytlo bezpečné útočiště všem, kteří ho tam hledají. Kanada má velký problém a to, že naprostá většina její populace žije podél hranic se Spojenými státy, kde jsou všechna jejich velká města.

Chile má jako svůj trumf ochranu And, dostatek jídla a vody a jih země by svým obyvatelům poskytl „bezpečné útočiště“. Mezi „lepší“ země patří také Fidži, Tuvalu a Nauru. Tyto ostrovní oázy jsou daleko od centrálního dění, nejde o to, že by měly nějaké nerostné suroviny nebo fondy zajímavé pro velmoci, takže pokud vám nevadí teplo a ryby každý den, pak je pro vás jedna z těchto tří zemí ideální .

A kde je „nebezpečné“?

Nyní, když jsme prošli seznamem „bezpečnějších“, jdeme opačným směrem. Nejhorší země, ve kterých můžete být v případě nového světového konfliktu, jsou Severní Korea, Afghánistán, Haiti, Irák, Sýrie, Jižní Súdán a Jemen.

Většina z těchto zemí buď právě vyšla, nebo vnitřní konflikty stále probíhají, některé z nich patří mezi nejnebezpečnější a nejchudší země světa a kvete v nich korupce. Občané by pravděpodobně zůstali sami na sebe, a jelikož i dnes, bez třetí světové války, nemají obyvatelé dostatek jídla, vody a léků, je těžké si představit, že by se situace náhle zlepšila.

Pokud jde o Chorvatsko a zbytek Balkánu, tato oblast je podle seznamu z hlediska bezpečnosti někde uprostřed. Postavení mezi dvěma hlavními mocnostmi (pokud dojde k válce, budou to USA a Rusko) není nejšťastnější a první dvě světové války způsobily lidstvu v této oblasti velké ztráty.

Zdroj:playtech.ro