postup:

Sezamová semínka na noc namočíme do vody. Ráno promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do mixéru. Přidáme sklenici vody, med a rozmixujeme.

Pak přidáme zbylou vodu a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme – aby se sezam perfektně rozptýlil ve vodě. Vznikne nám nápoj připomínající mléko.

Nápoj pijeme vždy ráno před snídaní. Dáme si jeden pohár a zbytek skladujeme v ledničce. Naléhavě chuť na sladké vymizí po několika dnech. To však není všechno!

Pro ženy po čtyřicítce

Po čtyřicítce dochází v ženském těle k několika fyziologickým změnám, jejichž vyvrcholení přichází s nástupem menopauzy. Abyste zabránili negativním důsledkům těchto změn – přibývání na váze, problémům s klouby, kostmi, úbytku energie a dalším komplikacím – tento nápoj byste měli znát.

Zlepšuje vstřebávání vápníku, který se po 40-tce rapidně snižuje. Máte tak jistotu, že vaše kosti a klouby ho přijímají dostatek. Také odstraňuje únavu, slabost a kromě toho jde i o silný antioxidant, který zpomaluje proces stárnutí (chrání buňky před účinky volných radikálů).

Vitamíny a minerály, které obsahuje také prospívají nehtům, vlasům a pokožce. Důležité také je, že sezamové mléko dokáže díky příznivým vlastnostem působit i jako prevence vzniku některých tipů rakoviny.

Pamatujte, že ze sezamových semen vytěžíte nejvíce právě tehdy, když je namočíte. Jinak hrozí, že je tělo vyloučí dříve, než stihne absorbovat všechny živiny, které obsahují. Do nápoje můžete přidat i skořici nebo kurkumu.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?ref=br_rs