Katie Stubblefield dostala druhou šanci

Když se Katie probudila a uvědomila si, že pokus o sebevraždu přežila, nemohla uvěřit tomu, co udělala.

„Úplně jsem si pamatoval, co jsem dělal. Říkala jsem si: ‚Jak jsem to mohla udělat sama sobě‘, ale hlavně: ‚Jak jsem to mohla udělat své rodině‘,“ podělila se Katie.

V jediném okamžiku musela tato krásná, veselá dívka bojovat o život.

Lékařům se podařilo zrekonstruovat část jejího obličeje a doporučili ji jako ideální kandidátku na transplantaci obličeje.

„Byla to příležitost mít jednoho dne znovu svou tvář a svůj život… Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí, protože jsem věděl, že někdo bude muset zemřít, abych mohl mít tuto tvář.“

Dárcem Katie byl Andre Schneider, který zemřel na předávkování kokainem. O tři roky a 22 operací později byla Katie povolána k transplantaci.

V celé své situaci se snažila zůstat pozitivní. Na nemocničním lůžku sdílela, že cítila, že je to jako „začátek nové kapitoly“.

K úspěšnému provedení operace bylo zapotřebí 11 chirurgů a den a půl. Ačkoli Katie nyní nevypadá jako dítě, které kdysi znali její rodiče, je to stále stejná odhodlaná dívka, která využívá své zkušenosti k pomoci ostatním.

„Život je úžasný dar a jsem vděčná, že jsem dostala druhou šanci ho prožít,“ řekla Katie, „mnoho lidí mi pomohlo a já teď chci pomáhat ostatním.“