To brání něžnému pohlaví ve větším klidu na nízké teploty, ale pomáhá mu chránit důležitější orgány před podchlazením. Testosteron také hraje důležitou roli v termoregulaci, protože je to metabolický urychlovač. A čím je metabolismus rychlejší, tím lépe vzniká teplo.
Průměrný muž tedy generuje o 10–15 % více tepla než téměř jakákoli žena. Je vidět, že hormony mají velký vliv na tvorbu tepla a termoregulaci. Jsou také zodpovědné za distribuci podkožního tuku, což také dává své výsledky.
Vzhledem k tomu, že estrogen u žen distribuuje tuk rovnoměrněji po těle, krev proudí do nitra rychleji než do končetin. Z tohoto důvodu ženy během chladného období zažívají vážné nepohodlí, protože jejich nohy a ruce se rychleji ochlazují.
Bylo zjištěno, že teplota končetin krásného pohlaví je přibližně o 3 stupně nižší než teplota mužů. Jaké je nejchladnější místo na ženském těle?S everní pól ženského těla

Vědci zjistili, že nejchladnějším místem na těle žen jsou chodidla a prsty. Což není překvapivé, protože údy něžného pohlaví jsou mnohem pomaleji zásobovány krví.
Většina tepla se koncentruje uvnitř těla. Ale v dolních partiích nohou návaly krve jako poslední.
Mnoho žen si proto v zimě stěžuje na velmi studené nohy. U většiny mužů se tento druh problému prakticky nevyskytuje.

Zdroj:yandex