Na začátek nasypte sůl do ponožky a napevno ji uzavřete – ať už uzlíkem na ponožce nebo pomocí sponky či gumičky.

Pak na mírném ohni nahřejte pánev, nejlépe ocelovou, ne teflonovou. Pokud byste prohřály teflon, mohl by začít uvolňovat nebezpečné chemikálie.

Následně položte ponožku se solí na pánev a ohřívejte ji po dobu přibližně 5 minut. Ponožku po pánvi posunujte a otáčejte, aby se zahřála rovnoměrně.

Když je ponožka se solí rovnoměrně ohřátá, vezměte ji do ruky a otestujte jestli není příliš teplá a nepálí pokožku. Pokud ano, nechte ji trochu vychladnout na takovou teplotu, aby nepálila.

Pak vezměte ponožku a přiložte ji na ucho. Pokud má infekci vaše dítě, položte mu hlavu na ponožku tak, jak by to byl polštářek. Recept účinkuje stejně dobře u dětí i dospělých.

Jak to funguje

Teplo z ponožky pomáhá zmírňovat bolest. Sůl, na druhou stranu, podporuje vyplavovat z ucha maz a hnis, který způsobuje bolest.

Kromě toho, sůl přirozeně odvádí ze vzduchu vlhkost, která je klíčová pro přežití bakterií.

Ponožku použijte tolikrát, kolik potřebujete. Když začne být špinavá nebo ztrácet zbarvení, vyberte z ní sůl, vyperte ji, vysušte a můžete ji použít znovu.

Tento recept je levný, přírodní a efektivní způsob, jak zbavit sebe či vaše dítě ušní infekce, která způsobuje nepříjemné bolesti.

Pokud by se zdravotní stav do pár hodin nebo maximálně dnů nezlepšil, pak je samozřejmě nutné vyhledat odbornou lékařskou pomoc.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?ref=ts&fref=ts