– Je nutné rozlišovat mezi léčbou, kdy je lék určen k eliminaci stávající choroby, a očkováním. Gardasil je vakcína. Vytváří imunitu a zabraňuje infekci HPV, proto musí být použit před sexuální aktivitou. Kondom vás nezachrání před HPV a téměř každý se nakazí, pouze imunitní systém se musí s tímto příběhem vyrovnat a ukončit ho.

Co se ještě léčí … S ohledem například na děložní myomy jsou pacientky léčeny velmi radikálně a tvrdě, velmi často nabízíme chirurgickou léčbu, odstranění dělohy. Ačkoli v některých případech není operace nutná, někdy je dokonce možné s tímto stavem otěhotnět, ale zde se také naši lékaři snaží vše „ošetřit“ co nejvíce.

Existuje další velmi zajímavá nemoc, dokonce ani nemoc, ale podmínka – to jsou cervikální cysty. Jedná se o naprosto neškodné malé puchýře, které se tvoří na děložním čípku v důsledku ucpání kanálků. Jsou otevřeny, provozovány.

Pokouší se předem operovat jakoukoli cystu. Existují určité cysty, které se samy vyřeší za méně než měsíc. Endometrioidní ovariální cysty menší než 2 centimetry není nutné operovat, protože samotná operace bude pro vaječník ničivější než účinek takové cysty: po zásahu vaječník často ztrácí aktivitu.

Léčba jizevní deformity děložního čípku není nutná, malé poporodní ruptury. O jejich odstranění se snaží i naši gynekologové, kteří věří, že to nějak ovlivňuje tělo.

– Jak může žena najít svého gynekologa, svého lékaře?

– Každý má svůj vlastní. Víte, mám situace, kdy za mnou přijde pacient a já řeknu: „Nehodíme se k sobě.“ Protože každá žena potřebuje svého vlastního gynekologa. Jeden z nich potřebuje doktora se silnou vůlí, který řekne: „No, pro co jsi přišel? Pojďme si sednout, napít se … “, – promluvit na ni drsně. Někdo potřebuje gynekologa, který všechno řekne, vysvětlí a ona pochopí, proč lékař něco dělá. První pacientka takového gynekologa nepotřebuje.

Mám ženy, které říkají: „Proč mi to všechno říkáš? Přišel jsem, svědí mě, co mám pít? Tento? Šel jsem. „

Jsou tací, pro které je návštěva gynekologa důvodem, proč mluvit jen o tom svém, o ženském. Nejsou například jako mužští gynekologové, protože s ním nelze diskutovat o nových botách. Proto se musíte zeptat, co chcete od lékaře, a poté vyhledat svého gynekologa.

– Mnoho pacientů se zajímá o podrobnosti nemocí, chtějí vědět, proč jsou jim předepsány testy?

– Mám vlastní farnost: ženy za mnou ne, protože se tam píše „gynekologie“, a přišly zjistit, který lékař zde pracuje.

– Jsou to lidé, kteří ke mně přišli z mého webu, přečtěte si informace, které poskytuji. To znamená, že celkově jde o lidi, kteří se zajímají o své nemoci, chtějí všemu porozumět a podílet se na procesu léčby. Ano, samozřejmě, někdy jsou pacienti, kterým mi to prostě poradili, ale ukazuje se, že potřebují jiný typ lékaře.

– Myslíte si, že by každá žena měla rozumět takovým základním problémům svého zdraví?

Odpověď je ano. Ale nebude. Některé ženy se ani nechtějí zajímat o to, jak fungují. Něco tam dole, něco na praní. Někdy si vezmu zrcadlo, abych tam vysvětlil některé body a ukázal: tady, na stydkých pyskech, je tam takové a takové … – „Není třeba mi to ukazovat, doktore! Cure, to je vše. “ A jsou tací, kteří mají zájem.

– Dmitriji, nebojíte se odsouzení svých kolegů? V lékařském prostředí je smysl pro komunitu, kolegialita velmi rozvinutá a každý se snaží postavit jeden za druhého a neprozradit svá profesní tajemství.

– Nezabýváme se šarlatánstvím. Jaká jsou naše „profesní tajemství“? Jak rozpustit pacienta nebo co? Myslím, že se jedná o trestní případ.

Samozřejmě nyní existují samostatné kategorie komerčních lékařů (objevily se v posledním desetiletí), jejichž jedinou předností je schopnost chovat pacienty. Takoví lékaři přinášejí velký zisk: vědí, jak předepisovat nadměrné testy a léčbu, posílat pacienty do všech druhů kapátek, přístrojů a dalších zbytečných postupů. Jsou komerčně úspěšní, ale s medicínou nemají nic společného.

Kolik lékařů, tolik názorů – to je nesmysl. Pokud máme konzultaci, můžeme vyjádřit názory: zde má pacientka kombinaci jedné nemoci s ostatními, je jí tolik let, má tam ještě 15 týdnů těhotenství, a tak sedíme a přemýšlíme, zda ji operovat teď, nebo chvíli počkejte, nebo ji dokonce nechte s tím porodit. Tomu se říká výměna lékařských názorů.

Jeden lékař nemůže mít názor „takto ošetřuji cervikální erozi“, zatímco jiný – „neléčím vůbec“. Toto jsou některé základní znalosti založené na medicíně založené na důkazech. U každého to nemůže být jiné. Proti tomu chci bojovat.

– Jaký je váš názor na sexuální výchovu?

Přestože děti nechápou, co je to „naše mentalita“, můžete o takových tématech mluvit jen s nimi. Jedná se o dospělé, kteří čtou západní doporučení a mají jakési velmi puritánské vědomí, začínají být zděšeni. Pokud je 9letému chlapci nebo dívce vysvětleno, že existuje děloha, vaječníky, sperma, nic zlého se nestane.

Proč před 14letým chlapcem nebo dívkou skrýváme, že existuje erekce a ejakulace, pokud ji mají? Jak s tím může chlapec žít, kam jít, když se ráno probudí a má erekci? Pravděpodobně k normálně psané příručce, která vysvětlí, že se jedná o fyziologický jev, se vyskytuje u každého a těchto okamžiků by se člověk neměl bát. A dívka má menstruaci. Musí pochopit, že teď může otěhotnět.

Je to strašný podvod, když jsme připraveni zavřít oči před sexuální výchovou, nemluvit o tom a věřit, že tímto způsobem můžeme před něčím zachránit děti. Zde je stejný příběh jako u ostatních zákazů. Zakazujeme potraty – přijímáme potraty trestné, zakazujeme alkohol – dostáváme náhradní. To znamená, že vše, co je zakázáno, to nakonec zasáhne tak silně druhou stranou, že ve skutečnosti to vše není třeba dělat.

Zdroj:zelenkanews.site