Tenisový míček nebo ponožky

Chcete-li urychlit sušení prádla, dejte do bubnu spolu s ním i 2-3 tenisové míčky, které zabrání kumulaci vlhkosti ve slepeném vlhkém prádle v bubnu. Pokud nemáte po ruce míček, jednoduše složte ponožky do tvaru míčku a dejte do bubnu. Má to stejný efekt.

Nikdy ne na radiátoru

Prádlo se vysuší rychle, ale nezapomínejte, že vlhkost z prádla se kumuluje kolem zdroje tepla a uniká do nejbližšího okolí – absorbují ji stěny a spáry v nich, ty se pak stávají ideální líhní plísně, která je dobře ukrytá před vaším zrakem (plíseň se výborně šíří zejména za tapetami).

Ne tam, kde jsou květiny

Květiny a prádlo – to je velmi špatná kombinace, která ve vašem interiéru navodí doslova klima vlhkého deštného pralesu. Kumulace vlhkosti v jedné místnosti v interiéru může být nebezpečná, proto nikdy nesušte prádlo tam, kde máte i pokojové rostliny.

Nechte prádlo vymrznout

Jakmile teploty klesnou pod bod mrazu, můžete dát prádlo klidně sušit ven. Když prádlo zmrzne, usuší se mnohem rychleji. Může za to proces známý jako sublimace – sušení suchým mrazem. Navíc mráz prádlo dokonale vydezinfikuje.