Střelec a Štír . Tyto dvě znamení zvěrokruhu se velmi liší. A pokud je možné budovat přátelství, může být nemožné budovat lásku a manželství.

Štíři vždy vědí, co chtějí, budou hájit své zájmy až do konce, a to jak v lásce, tak v přátelství. Udělají vše, co je v jejich silách, aby si podmanili Střelce, který se snaží užít si život naplno. Střelci zřídka myslí na zítřek, žijí s emocemi. Nemůže to jen dráždit Štíra, kteří rádi plánují všechno předem, očekávají podporu od milovaného člověka.

Blíženci a Kozoroh . Je těžké najít pár, který by se neshodoval tak dobře. Pro zástupce tohoto znamení zvěrokruhu je obtížné navázat přátelství, manželství je mnohem obtížnější.

Kozorozi jsou vážní, rozvážní, nemají tendenci přijímat ukvapená rozhodnutí. Nerozumí Blížencům, kteří se vyznačují častými výkyvy nálad. Blíženci jsou zcela ovlivněni emocemi, zřídka se řídí logikou. Kozorožci považují toto chování za odlehčené a pro Blížence jsou vztahy s konzervativními Kozorohy extrémně obtížné.

Panna a Lev.  Zástupci těchto znamení zvěrokruhu nemají nic společného. Lev se vždy snaží být tím hlavním, aby poslouchal svého partnera. U obezřetných Panen je to však nemožné.

Lev neobstojí v kritice a Panny mají tendenci analyzovat kroky a chyby druhých, soudit je. Podrobné plánování budoucnosti lvy matou, ale současně Panny nechápou, jak usilovat o požadovaný okamžik.

Býk a Beran.  Jsou neslučitelné, nemohou budovat přátelství ani milostné vztahy. Tvrdohlavost Berana vytváří mnoho problémů. Nikdy nedostanou podporu od svých blízkých, i když to tak opravdu je. Proto nemohou najít společnou řeč s pozorným a stabilním Býkem.

Býk upřednostňuje žít šťastný, rušný a zábavný život. A Beran je chladný, nepodporuje vyjádření pocitů svého partnera. Vedle Býka se opravdu nudí.

Zdroj:esoteric