Tato fotografie byla pořízena 16. listopadu 1968, když Robert A. Ferguson hovořil na spiritistickém sjezdu v Los Angeles. Duchem je jeho bratr Walter, který zemřel v roce 1944 během druhé světové války

Kněz ve výslužbě z Britské Kolumbie pořídil slavnou fotku v roce 1966. Chtěl jen vyfotit tyto elegantní schody v Národním námořním muzeu, ale když fotku vyvolal, měl co vidět.

Postava dítěte poblíž železničních tratí v San Antoniu (Texas). Tento přechod je údajně obýván duchy dětí, které zemřely při tragické nehodě v roce 1940.

Návrhář Neil Sandbach náhodou chytil ducha na farmě v jižní Anglii. Zaměstnanci farmy potvrdili, že několikrát viděli postavu chlapce oblečeného v bílém.

V roce 2012 zachytily bezpečnostní kamery obraz ducha v retro čajovně ve Skotsku. Dan Clifford, majitel čajovny, řekl, že zaměstnanci před incidentem zažili bizarní věci a slyšeli děsivé hlasy.

V roce 1985 byla ve Velké Británii uspořádána večeře. Když byla tato fotografie pořízena, měli všichni hlavu v modlitbě skloněnou, včetně tajemného mnich

a stojícího vlevo nahoře. Starosta Valter Brandiš, který byl na večeři přítomen, řekl, že na akci nikdo takto oblečen nebyl.

Sestra, která spáchala sebevraždu v pokoji 502 (Kentucky Sanatorium). Legenda vypráví, že otěhotněla s ředitelem sanatoria mimo manželství a zjistili, že trpí tuberkulózou, a tak se oběsila na drátu od žárovky. Sanatorium je nyní uzavřeno a je jednou z nejznámějších nemocnic pro paranormální aktivity.

Tato strašidelná postava zachycená bezpečnostními kamerami v královském paláci v Londýně zavírá dveře, ale když dorazili strážci, nikdo tam nebyl.

Fotografie mladé dívky, která hledá cestu ze zuřícího požáru, ke kterému došlo v roce 1995. Místní fotograf fotografoval z ulice, ale nevšiml si ničeho neobvyklého, dokud nebyla fotografie vyvolána v negativu. Poté bylo zjištěno, že u vchodu do budovy stojí mladá dívka

V roce 1946 šla truchlící matka k hrobu své zesnulé dcery v Queenslandu v Austrálii, a když hrob vyfotila a vyvolala fotografii, objevilo se přízračné dítě.

Již delší dobu kolují zvěsti, že pod hotelem „Decebal“ na východě Rumunska je zakopaný poklad. Také se říká, že duch kněžky tam uchovává poklad. Tato fotografie z roku 2008 slouží jako solidní důkaz, že na těch fámách může být něco pravdy

Jedna z nejznámějších paranormálních fotek všech dob z domu v New Yorku v roce 1976. Ze dveří vykukuje kluk s bílýma očima. Spekulovalo se, že to byl duch Johna Defoea, devítiletého chlapce, který byl zavražděn v tom domě.

19. září 1936 fotograf z Londýna vyfotil ducha, lépe známého jako „Hnědá dáma z Raynham Hall“.