3 # Nepravidelná menstruace – Chronické onemocnění

Chronická onemocnění, jako jsou problémy s ledvinami nebo chronické infekce, mohou tělo oslabit. To způsobuje hormonální nerovnováhu, která vede k výše uvedenému příznaku. Kromě toho se může objevit silné a prodloužené krvácení.

4 # Bolestivá menstruace – endometrióza




Pokud během menstruace pociťujete obzvláště bolestivé křeče a váš cyklus je kratší než 27 dnů, může to být také známka endometriózy. V tomto případě endometriální ostrovy rostou mimo dělohu v jiných částech břišní dutiny, které se stejně jako normální endometrium oddělují a způsobují silnou bolest.

5 # Silné krvácení – děložní problémy

Silné krvácení s nepravidelnými menstruacemi a utěsněním může být známkou abnormalit dělohy. Patří mezi ně děložní fibriod, polypy dělohy a adenomyóza. Růst dělohy může být neškodný, ale stále vyžaduje čas od času chirurgické odstranění, proto jsou velmi důležité lékařské prohlídky.

6 # Těžké krvácení – nedostatek železa

Pokud kromě silného krvácení pociťujete únavu, máte větší pravděpodobnost nedostatek železa, který způsobuje anémii. V případě chronické anémie se jako příznaky může objevit letargie, dušnost a bledost.

zdroj:ilantropikum.com