# 6. Odstraňují nepříjemný zápach obuvi

herba7

Zdroj: instagram.com

Špatně páchnoucí boty nás často mohou ztrapnit, zvláště pokud jsme na návštěvě u přátel. Je velmi snadné se tohoto problému zbavit. Stačí si do bot vložit čajový sáček. Absorbuje veškerou vlhkost a nepříjemný zápach.

# 7. Perfektní hnojivo

Pokud máte zahradu, jsou pro vás čajové sáčky skvělou volbou. Výše uvedené třísloviny obsažené v čaji výrazně snižují pH půdy. Čím nižší je hodnota pH, tím menší je šance, že se kolem kořenů rostlin objeví houby. Umístěte sáček čaje do půdy a vaši zahradu vám bude každý závidět.

# 8. Mytí nádobí

Ztrácíme spoustu času mytím nádobí, zvláště když myčku nemáme. Pokud vám náhodou spálí hrnec nebo pánev, zkuste použít čajové sáčky. Namočte nádobí přes noc spolu s několika pytli. Po takové koupeli se bude nádobí velmi snadno čistit.

# 9. Odstraňují nečistoty ze zrcadel

Zrcadla se často špiní, zejména v koupelnách, kde jsou neustále stříkané vodou. Takového znečištění se snadno zbavíte tak, že jej otřete hadříkem, do kterého je zabalený čajový sáček.

# 10. Snižují nepříjemný zápach rukou

Pokud krájíte cibuli, česnek nebo zpracováváte ryby, máte z rukou nepříjemný zápach. Stačí, když si při mytí rukou potřete sáček čaje, abyste se tohoto problému zbavili.

# 11. Lék na oteklé dásně

Možná budete vypadat směšně s pusou plnou čajových sáčků, ale přinesou vám ohromnou úlevu. Ochlaďte 2–3 čajové sáčky a vložte je do úst. Otok během chvilky zmizí.

Zdroj: curejoy