Soused Michail pomohl dostat děti ze studny. Když uslyšel volání o pomoc, okamžitě spěchal ke studni, protože věděl, že není ani minuta na promarnění. Před mnoha lety také musel zachránit svou malou sestru. Bohužel však jeho případ skončil tragicky.

Náš příběh tím ale nekončí. Od té doby si Mitya všimla, že se Julii začalo dít něco zvláštního. Teď stále sedí a mlčí, pak mluví o něčem, čemu nikdo nerozumí. Navíc získala schopnost předpovídat budoucnost a číst myšlenky.

Například se v lese shromáždí babička a Julie už stojí s košíkem poblíž brány. Došlo k dalšímu takovému případu. Julia nějak zamyšleně sedí a dívá se na oblohu a najednou řekne své babičce, že k ní přichází sousedka na cukr. Asi za patnáct minut Nikitichna opravdu přijde se sklenicí cukru, aby vypila čaj. 

Kromě toho si Mitya všimla, že se Juliina barva očí začala měnit. Jsou buď zelené jako máma, nebo tmavě hnědé, někdy téměř černé. Řekl o tom své babičce, ale ona proti tomu vznesla námitku a snažila se ho ujistit, že se mu to všechno zdálo. I když prarodiče také cítili s vnučkou podivné změny.

Dříve byli Mitya a Julia od sebe nerozluční a vždy si našli společné hry a zábavu pro sebe. Nyní si s ním Julia stěží hrála a dokonce mu skryla všechny hračky. 

Julia začala ve spánku často mluvit a po celou dobu někoho volala o pomoc. Vzpomíná si na nějakou prodavačku, tetu Dášu, která v jejich obchodě dlouho nepracovala. Pak řekne, jak chodila do školky, i když se o ni doma stará chůva. 

A jednoho dne se probudila a řekla, že cítí, že se brzy dostanou do velkých potíží. A prarodiče právě šli do okresu, aby šli na veletrh, a chtěli si vzít s sebou vnoučata, aby je mohli projet na kolotočích. Zdálo se, že cesta byla úspěšná, ale jen Julia byla trochu nervózní, pořád říkala, že musí jít domů.

Ale domů se vrátili až večer. Vidí, že brána není zamčená a dveře do domu jsou otevřené. A dům mají na starosti někteří neznámí rolníci.  

Jeden z lupičů měl pistoli, a když uviděl svého dědečka, vystrašeně ho zastřelil. Julia v tu chvíli zakřičela hlasem, který nebyl její vlastní, a natáhla ruku jako bariéru pro kulku a kulka okamžitě zamrzla ve vzduchu. Yulka začala křičet na svého bratra, aby kulku nějak setřela stranou. Jako by ji už nemohla držet.

Mitka popadl pánev a zasáhl kulku. S písknutím vyletěla z okna. Bandité mezitím ztuhli na místě od šoku a takto stáli až do příchodu policie. Malá Yulka tedy zachránila život jejího dědečka.

Brzy přišli rodiče navštívit děti. Celá velká přátelská rodina se shromáždila u stolu. Zdálo se však, že Julia nepoznala své rodiče, nevěděla, kde jsou její matka a otec. Její rodiče si také všimli, že se dívka změnila, ale mysleli si, že právě vyrůstá. A až se její matka obrátila k Julii, dívka se začala chovat jako obvykle. 

Stůl byl veselý a hlučný. Dědeček také volal svého souseda Michaila, který zachránil děti. Všichni mu byli velmi vděční. A pak Michail vyprávěl svůj smutný příběh o své mladší sestře, která se utopila ve studni. Jeden z přítomných se zeptal, jak se ta dívka jmenuje. Michail řekl, že se jmenuje Lyudmila, Lyudochka.  

Mitya si také všimla, že když strýc Misha mluvil o své sestře a nazval ji jejím jménem, ​​Julii pokaždé škubla rameny. A toho večera, když šli spát, Mitya tiše vyslovila jméno Luda. Julia se okamžitě otočila a podívala se na svého bratra zvláštními černými očima. Předstíral, že spí … To je ten, kdo vtáhl nohu do studny a kdo byl skutečně zachráněn!

Ano, na první pohled složitý a matoucí příběh plný mystiky. Mysticismus s tím ale nemusí mít nic společného! Děti prošly velkým stresem, byly v rovnováze smrti. Jejich chování, zejména dívky, je typickou dětskou stresovou reakcí. Jsou to noční obavy a noční můry, problémy se spánkem, pokus o vzdálení se od prostředí, rozptýlení pozornosti, dětské fantazie … Co si myslíte o tomto tajemném příběhu – kde je mystik a kde je pravda?

Zdroj:youtube