Lékaři zjistili, že existují dvě odlišné diagnózy, které způsobily otok mozku a míchy, což vedlo k tomu, že dívka upadla do kómatu. Victoria ale byla silná a odhodlaná bojovat. Ze zvuků se postupně stala slova, pohyby se postupně vrátily a ona pomalu, ale jistě začala znovu normálně jíst. To ale neznamená, že je vše růžové a zalité sluncem.

Život pro dívku už nikdy nebude takový, jaký býval. Lékaři jí řekli, aby se připravila na život strávený na invalidním vozíku. Victoria však nechtěla ztratit naději. Její rodina se také snažila ji ze všem sil motivovat a podporovat.

Nakonec to byli její bratři, kteří jí pomohli udělat velký průlom. Victoria dřív ráda plavala, ale protože byla stále ochrnutá, nikdy si nemyslela, že to bude moci znovu dělat.

Bratři ji z legrace hodili do bazénu. K překvapení všech ale Victoria začala okamžitě plavat! Pak si dávka uvědomila, že právě plavání jí pomůže vrátit se tam, kde byla před svou nemocí. Neustále se zlepšovala a v roce 2012 se jí dokonce podařilo dostat se na londýnskou paralympiádu, ze které se vrátila se třemi stříbrnými medailemi a jednou zlatou medailí! Její příběh se stal obrovskou inspirací pro lidi po celém světě. Dostala se s ním i do televize, novin a časopisů. Bylo jí také umožnění cestovat a přednášet. Tím ale její příběh zdaleka nekončí.

Victoria našla Project Walk. Jde o centrum, které se specializuje na pomoc paralyzovaným lidem znovu chodit. Díky cvičení 6 hodin denně se začala pomalu zotavovat a dnes opět normálně chodí. Může tak žít stejně kvalitní život, o jakém snila, když byla malá. Je to neuvěřitelné, ale dokázala to!