Čas služby rychle uběhl. Po návratu z armády se ale Artem rozhodl jít do námořnictva. Bylo mu nabídnuto, aby pokračoval ve službě, a šťastně souhlasil. Uvědomil si, že to je přesně to, o čem snil. Nyní musel být opět dlouho oddělen od své rodiny. Rodiče, i když se báli, byli na své dítě hrdí. A Olga při pohledu na Artemovy fotografie přemýšlela o tom, čím by se teď mohl stát její druhý syn.

Pár často navštěvoval hřbitov, kde se nacházel hrob Olginy matky. Kolya s nimi také jezdil po celou dobu. Nyní mu bylo 12 let a ve všem se snažil pomoci svým rodičům. Ten den šel s nimi na hřbitov a řekl, že hrob své babičky vyčistí sám. Než skončily, uplynula více než hodina. Chystaly se jít domů, když si Olga všimla postavy sedící u jiného hrobu. Zdá se jí velmi známý.

Žena se rozhodla přiblížit a téměř oněměla. Artem seděl na lavičce. Zeptala se, co tady dělá. Ten chlap byl stejně překvapen jako ona. Představil se jako Maxim a řekl, že si ho s někým spletla. Olga nemohla hned pochopit, co se stalo. Teprve když počáteční šok opadl, uvědomila si, že se dívá na svého ztraceného syna, kterého neviděla 20 let. Žena začala plakat, ale nemohla říct ani slovo.

Když si Vadim všiml, že stojí u hrobu někoho jiného, ​​šel ke své ženě. Když toho chlapce viděl, zpočátku si také myslel, že Artem je tady nějakým zvláštním způsobem. A Maxim se podíval na cizince a nechápal, proč tak přitahoval jejich pozornost. Vadim se ho začal ptát, odkud je. Ten chlapec řekl, že žije ve stejném městě, poblíž centra. Jeho matka nedávno zemřela a od té doby často navštěvuje její hrob na tomto hřbitově.

Maxim se zeptal, jestli znají jeho matku. A pak Vadim začal matoucí vysvětlovat, co se děje. Řekl, jak před 20 lety ukradli jejich syna z porodnice. Po celou dobu se Olga nedokázala vyrovnat se slzami. Chlapci se celý tento příběh zdál nemyslitelný a chtěl odejít. Vadim mu podal vizitku s telefonním číslem a napsal na ni svoji domácí adresu. Požádal ho, aby přišel k nim, aby mohli dokázat svá slova.

Maxim odešel. Zničeni tím, co se dělo, rodiče nemohli opustit svá místa. Žena stále plakala a její manžel cítil, že se mu z očí lijí slzy. Snažil se utěšit svou ženu tím, že řekl, že jeho syn k nim určitě přijde. Musíte tomu jen dát nějaký čas. Uběhlo několik dní. Ten kluk byl pryč. Vadim cítil, že musí čekat trochu déle a Olga si nemohla najít místo pro sebe. Hned chtěla jít na policii. Její manžel ji přesvědčil, aby přestala, protože bylo možné, že vystraší jejich syna. A měl pravdu. O několik dní později Maxim opravdu přišel k nim domů. U dveří řekl, že chce znát celou pravdu.

Pokračovali do obývacího pokoje a sedli si, aby začali rozhovor. Ten kluk začal mluvit jako první. Řekl, že měl jen matku. Nebyli tam žádní jiní příbuzní. Když mu bylo 15 let, náhodou zjistil, že je adoptováno dítě. Matka uvedla, že ho našla v blízkosti odpadkových košů a nemohla projít kolem. Takže když je uviděl na hřbitově, nechtěl mít s nimi nic společného. Myslel si, že byl opuštěn jako dítě. Ale přesto posbíral síly a přišel. A teď chtěl vědět, jestli oni jsou skutečně jeho skuteční rodiče.

Vadim právě vytáhl fotografie Artema a řekl, že to bylo jeho dvojče. Nebylo pochyb – vypadaly jako dvě kapky vody. Pár řekl, jak všechno opravdu bylo. Že byl unesen z nemocnice a snažili se ho najít mnoho let. A po celou dobu věřili, že je naživu. Maximovi trvalo nějaký čas, než tyto informace strávil. Bylo příliš obtížné přijmout pravdu. Matka, která ho vychovávala jako svého vlastního syna, ho skutečně unesla. Nyní se však nedalo nic změnit.

Jeho rodiče ho požádali, aby se k nim nastěhoval, a brzy to ten kluk i udělal. Když Artem přišel ze služby, čekalo ho příjemné překvapení. Nemyslel si, že jednoho dne uvidí svého bratra. Ale už na prvním setkání měli pocit, jako by se znali celý život a nikdy se nerozešli.