13. dubna 1913 úřady zatkly muže, o kterém měly podezření, že je do případu zapojen. Byl to cestující jménem William Cantwell Walters poblíž Columbie. Cestoval s chlapcem, který odpovídal popisu Bobbyho Dunbara. Stejný věk, blonďaté vlasy, modré oči – úřadům stačilo vzít chlapce Waltersovi a poslat ho dalším vlakem do Opelousas.

Když chlapec dorazil, rodičům se nevyskytl malý problém: Dunbarovi nepoznali svého ztraceného syna, když ho úřady přivedly domů. A tak začala záhada Bobbyho Dunbara.

William Cantwell Walters po svém dopadení tvrdil, že chlapec je nemanželským synem jeho bratra Charlese Bruce Andersona a ženy jménem Julia Andersonová, která pro rodinu pracovala. Podle Walterse byl chlapec jménem Bruce ponechán s Julií, zatímco ona chodila do práce.

Mnozí obyvatelé města se Walterse zastávali, ale policie ho přesto zatkla.

Setkání chlapce s rodinou Dunbarových zůstává záhadou. Podle informací vypadal chlapec šťastně. Jakmile spatřil Lessie,, okamžitě vykřikl „Mami“.

Někteří však tvrdí, že Lessie a Percy Dunbarovi nemohli potvrdit, že chlapec je skutečně Bobby. Jeho matka prý poznala, že je to Bobby, jen podle jizev na jeho těle. Policie proto Bobbyho odvezla do domu Dunbarových. Několik dní po odvezení Bobbyho domů přišla do domu Julia Andersonová a potvrdila Waltersovo tvrzení, že chlapec je její syn. Údajně Waltersovi dovolila, aby si Bobbyho na několik dní vzal, zatímco ona si bude hledat práci. Těchto několik dní se nakonec změnilo v měsíce, protože stále nemohla najít práci.

Bobby se mohl vrátit ke své rodině; v roce 2004 syn Bobbyho Dunbara souhlasil s testy DNA. S nikým z rodiny nebyl příbuzný. Osud skutečného Bobbyho Dunbara je stále neznámý. Někteří novináři se domnívají, že Lessey a Percy Dunbarovi svému synovi něco provedli a využili Bruce Andersona, aby svoji chybu zamasakovali. Podle úřadů byly poblíž jezera nalezeny stopy a místní obyvatelé tam viděli podezřele vypadajícího muže, ale tato fáma nebyla nikdy potvrzena.