V takových případech může zdravotnický personál pomoci a zmírnit pacientovu úzkost tím, že ho přetočí na bok, aby se mu uvolnily dýchací cesty.

Další příznaky, které naznačují rychlou smrt, jsou: zmatenost, časté zívání za účelem získání více kyslíku, ztráta vědomí a jeho znovunabytí, inkontinence, změna tělesného pachu, neklid, tmavé modřiny, olupování kůže.

Loni neurolog Dr. Cameron Shaw objevil, co se stane 30 sekund před tím, než někdo zemře. Říká, že v prvních 10 až 20 sekundách ztrácíme smysl pro sebe, ztrácíme smysl pro humor a schopnost myslet . Tvrdí, že na konci tunelu je skutečně světlo .

„Víme, že k tomuto jevu dochází v okamžiku, kdy mozek již nedostává kyslík,“ zdůraznil Shaw. Dodává, že v tu chvíli se člověku opravdu zamyslí nad svým životem a nějakými vzpomínkami a bude se mu zdát, jako by mu život letěl před očima, píše Express.hr .

Toto jsou fyzické projevy toho, co se děje před smrtí, ale co se stane s naší duší? Pro křesťany je smrt přechodem do věčnosti. Proto je nejdůležitější být připraven na smrt zevnitř a ti, kteří cítí, že nejsou připraveni, by měli činit pokání ze svých hříchů a věřit v Krista jako svého Spasitele a Pána .

Před smrtí můžeme buď činit pokání a důvěřovat Kristu , nebo čelit Božímu soudu poté, co zemřeme , tedy až se Kristus vrátí.